O franţuzoaică în bucătăria lui Mircea Dinescu FOTO

Clotilde Armand a acceptat invitaţia la masă a gazdei emisiunii „Politică şi delicateţuri”. Iată cu ce preparat s-a desfătat.

Cei doi au pregătit un preparat românesc.

A trecut ceva vreme de când pragul bucătăriei lui Dinescu a fost trecut de un om politic, însă această situaţie urmează să se schimbe în prima duminică din aprilie, când la „Politică şi delicateţuri” vine Clotilde Armand. Exuberanta fraţuzoaică născută în Caraibe primeşte de la Dinescu o mică lecţie despre cum arată şi cum se numesc verdeţurile de primăvară care au inundat bucătăria. Fără pretenţii de foie gras, fruits de mer sau confit de canard, Clotilde Armand se oferă imediat să dea o mână de ajutor în prepararea bucatelor româneşti.

Grijulie, ca nu cumva să murdărească ia superbă pe care o poartă cu mândrie, Clotilde îşi ia în serios rolul de ajutor de bucătar. Dinescu prepară mai întâi ochiuri româneşti, pe care le aşază lângă un amestec de ştevie cu brânză de capră, iar gazda şi musafirul nu mai au răbdare până în cramă şi se reped asupra mâncării, despre care Clotilde spune că este delicioasă. Pentru felul al doilea, Dinescu pune la cale o tocăniţă de post, ale cărei vedete sunt tot verdeţurile de primăvară – ştevia, leurda şi untişorul – bine-nţeles, cu mămăligă.

Constantin Lătăreţu cu taraful său şi o carafă aburită de vin roşu îi aşteaptă în cramă, unde cei doi discută orice altceva în afară de politică, pentru că masa este pentru a savura bucatele şi a te bucura, nu pentru discuţii politice. Prietenii emisiunii „Politică şi delicateţuri” vor afla şi ei, cu acest prilej,„biografia romanţată”, cum îi place poetului să spună, a Clotildei Armand, cum a fost viaţa ei de dinainte de venirea în România şi cât de diferită e cea de acum, alături de soţul şi copiii săi.

Emisiunea poate fi văzută duminica, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.



INAPOI LA PRIMA PAGINA