Casual versus elegant. Fashion stil de prințese la aniversarea Regilor Norvegiei

Ieri a avut loc o adevărată paradă a capetelor încoronate, care s-au strâns laolaltă pentru a sărbători onomastica cuplului regal norvegian.  Regele Harald și Regina Sonja au împlinit 80 de ani anul acesta, așa că s-au sărbătorit împreună pe 9 mai.

La un asemenea eveniment nu puteau lipsi oaspeții de seamă, cu sânge albastru, din câteva familii regale importante. A fost și un regal de fashion, căci reginele și prințesele s-au pregătit ca la carte pentru a arăta impecabil la acest eveniment. A fost și o desfășurare în forță de mici întâlniri, sosirea invitaților și prânzul de pe yahtul regal, ieșirea la balcon a capetelor încoronate pentru a saluta mulțimea, culminate cu banchetul care a avut loc seara târziu. Printre fețele regale care au participat la ziua de naștere a suveranilor norvegieni s-au numărat Prințesa Victoria a Suediei și soțul ei, Prințul Philip al Suediei și soția sa, Sofia, Prințul Haakon și Prințesa Mette-Marit ai Norvegiei, Prințul Frederik și Prințesa Mary ai Danemarcei.

Regele Philippe și Regina Mathilde ai Belgiei.

Regina Mathilde a Belgiei a ales să fie elegantă chiar și la prânz, îmbrăcând un costum cu pantaloni gri și sacou roz, asortat cu pantofi stiletto de aceeași culoare, un palton alb și o eșarfă primăvăratică. Soțul său a optat pentru un palton crem și cămașă roz pal, accesorizată cu o cravată colorată.

Cât despre vestimentația capetelor regale ale Suediei, deși este însărcinată pentru a doua oară, Prințesa Sofia a Suediei a fost cea care a strălucit cel mai mult, atât la prânzul organizat pe yaht, cât și la petrecerea de aseară. Și ținutele alese de ea au fost cu adevărat demne de o prințesă.

Îmbrăcată într-un costum gri foarte elegant, Sofia a mers la brațul soțului său pentru a sărbători alături de alte regalități ale Europei. Pentru cina de la Opera Norvegiană, prințesa a ales să poarte o rochie deosebit de frumoasă, albă, cu volane și broderie, o creație Alexis.

Prințul Carl Philip al Suediei și Prințesa Sofia au fost cei mai eleganți de la banchet.

Nici Prințesa Victoria a Suediei nu a fost mai prejos. Ea și soțul său, Prințul Daniel au ales să poarte ținute casual pentru prânzul de pe yaht, moștenitoarea tronului Suediei optând pentru pantaloni și bluză alb imaculat, un palton foarte modern de un roz pal și pantofi sport.

Victoria, Prințesa moștenitoare a Suediei și soțul său au ales să îmbrace ținute smart casual.

Seara, vestimentația a fost schimbată în favoarea unor ținute elegante. Prințesa Victoria a îmbrăcat o rochie până la gleznă despicată pe picior, cu imprimeu floral, accesorizând-o cu o pereche de cercei lungi, prețioși.

Victoria și soțul său au fost și ei foarte eleganți.

Cât despre Regina Silvia a Suediei, aceasta a ales să fie ceva mai îmbrăcată, în nuanțe închise, singura pată de culoare fiind reprezentată de basmaua de pe cap.

Regina Silvia și Regele Carl Gustaf ai Suediei au sosit la ziua monarhilor norvegieni.

La banchetul de aseară, Regina Silvia a mers tot pe culori închise, de data aceasta o ținută electrizantă, o rochie lungă cu reflexe argintii și  o capă de blană neagră.

Rochia sirenă cu reflexe argintii a fost o alegere inspirată.
Prințul Nikolao al Greciei și Prințesa Tatiana au participat și ei la aniversarea regilor, îmbrăcați în ținute casual foarte moderne.
Prințesa Marie-Chantal a Greciei a sosit îmrbăcată într-o ținută de inspirație marinărească.

A purtat  o pereche de pantaloni evazați, cu talie înaltă și un tricou în dungi alb cu bleumarin, peste care a așezat o eșarfă voluminoasă și un sacou casual.

Prințesa Martha Louise a Norvegiei a ales să nu poarte pantofi cu toc.

 A îmbrăcat o pereche de pantaloni office gri, un palton crem și botine joase cu ținte.

Foto: Hepta, Getty, Facebook Crown Princess Victoria of Sweden.INAPOI LA PRIMA PAGINA