Cum se menținea suplă Sophia Loren? 5 dressinguri pentru o siluetă fit

Citeste tot despre:

, ,

În loc să te lași păcălit de acele dressinguri pe care le găsești de-a gata în supermarketuri, prepară-le chiar tu, acasă! Alege pentru ele cele mai nutritive uleiuri naturale, prietene ale siluetei tale!

Sophia consuma câte două linguri de ulei de măsline pe zi

Cu ulei de șofrănaș

Ce elimini?

Grăsimea abdominală

Da, pare greu de crezut că un ulei te poate ajuta în lupta pentru o talie mai subțire, dar cercetătorii au ajus la această concluzie: un consum moderat de ulei de șofrănaș te ajută să scapi de grăsimea abdominală. De ce? Pentru că uleiul extras din șofran ne alimentează cu acid linoleic, iar acesta stimulează celulele musculare să ardă grăsimea abdominală pentru combustibil. Acest efect al uleiului de șofrănaș te ajută să reduci grăsimea depozitată în jurul taliei cu circa 10%, în 16 săptămâni.

Cum îl poți prepara?

Ca pe un dressing picant pentru salate sau pui la grill. Combină într-un borcan cu capac circa 50 ml de ulei de șofrănaș, două linguri de oțet de vin alb, o linguriță de miere, o lingură de parmezan ras și două lingurițe de pătrunjel tocat. Închide capacul și amestecă!

Cu ulei de măsline

Când este folositor?

Când ți-e foame!

Vei înțelege foarte repede cum stă treaba cu el. Acidul oleic conținut de acest ulei vegetal crește producția de hormoni responsabili cu suprimarea apetitului, iar acest lucru duce la scăderea senzației de foame cu 40%. Și acest lucru durează chiar și patru ore. În plus, uleiul de măsline stimulează metabolismul, astfel încât arderea caloriilor să se producă mai rapid.

Cum îl poți prepara?

Amestecă două linguri de oțet de mere, sucul de la jumătate de portocală, o linguriță de miere, 50 ml de ulei de măsline și două linguri de busuioc tocat, pentru un dressing care te va sătura pentru un timp îndelungat.

Pastele și fructele de mare condimentate bine sunt preferatele ei

Cu unt de migdale

Când este folositor?

În caz de balonare

E drept că untul de migdale nu-ți sună cel mai bine atunci când ești balonat, însă probioticele sau fibrele fermentabile pe care le conține acesta hrănesc bacteriile benefice din intestin. Prin urmare, senzația de balonare poate scădea cu până la 50 %. Specialiștii atrag atenția că efectele probioticelor s-au observat la migdalele nedegresate, care și-au păstrat concentrația naturală de lipide.

Cum îl poți prepara?

Pune într-un recipient 80 g de unt de migdale, un cățel de usturoi, sucul de la o lămâie, o lingură de miere, două linguri de apă fierbinte și două lingurițe de cimbru proaspăt, amestecă-le și servește-le ca dressing.

Cu ulei de susan

Când este folositor?

Când ai poftă de dulce!

Sau de alte gustări nesănătoase, între mese. Senzația aceea de foame exagerată, care te face să mănânci întruna, între mese, poate fi cauzata de fluctuațiile rapide ale zahărului din sânge, lucru care duce la creșterea valorilor insulinei. Ei bine, uleiul de susan conține polifenoli care contracarează acest neajuns. Un studiu arată că persoanele care au consumat zilnic acest tip de ulei au redus cu 31 % nivelul insulinei din organism, responsabil cu foamea exagerată.

Cum îl poți prepara?

Amestecă  bine 80 de ml de oțet de orez cu 60 de ml de ulei de susan, o lingură de miere, o lingură de ghimbir ras și două lingurițe de piper negru proaspăt! Servește dressingul la salate ușoare de vară.

Și azi, la 82 de ani, Sophia este o prezență sexy

Cu ulei de nuci

Când este bun?

Când te simți fără vlagă

Toată lumea știe că banala nucă este un aliment minune datorită conținutului ei bogat în acizi grași esențiali Omega-3. Iar această doză de substanțe benefice ajută organismul să ardă grăsimea depozitată în organism și să o transforme în combustibil. Mai multă energie pentru tine, cu alte cuvinte.

Cum îl poți prepara?

Iată o idee excelentă de dressing pentru salata de paste: pune, într-un blender, 250 de grame de pătrunjel, 120 g de spanac, doi căței de usturoi, trei linguri de jumătăți de nuci, două linguri de suc proaspăt de lămâie, 120 ml de ulei de nuci și un sfert de linguriță de sare de mare. Amestecă până se face ca o pastă și servește proaspăt!



INAPOI LA PRIMA PAGINA