Bărbatul – rege, în viziunea lui Alex Ciucu

Furnizorul oficial al Casei Regale a României şi deţinătorul singurului Atelier de costume Premium din România, designerul Alexandru Ciucu a lansat aseară noua colecţie anuală de costume masculine Premium, intitulată „L’Homme.Roi 2012“.

Sala Le Diplomate a Hotelului Athenée Palace Hilton din Bucureşti a fost umplută până la refuz de peste 250 de invitaţi care au admirat linia vestimentară semnată de singurul designer de costume Premium din România.

Irinel Columbeanu, Amalia Năstase, Ilie Năstase, Virgil Ianţu, Mihai Albu, Radu Vâlcan, Adela Popescu, Andreea Ibacka, Mădălina Drăghici, Vlad Miriţă, Margareta Pâslaru, Daiana Anghel, Adrian Artene, Mihaela Drafta, Dana Săvuică au fost doar câteva dintre persoanele publice prezente la eveniment.

Colecţia „L’Homme. Roi 2012“, de inspiraţie aristocratică cu accente chic moderniste, a fost prezentată pe catwalk în cadrul unui show regizat chiar de Alexandru Ciucu.

După un debut incitant, pe acorduri de Bossa Nova, modele de top au urcat pe defileu prezentând costume business, de cocktail, sacouri de vară şi ţinute masculine de ceremonie, din care nu a lipsit redingota.

Noile costume Alexandru Ciucu pun în valoare latura puternică şi dinamică a bărbatului modern căruia îi oferă un plus de exclusivism, graţie materialelor de calitate, a detaliilor şi a croiului impecabil.

Pentru noile creaţii, designerul a folosit lână S’160, lână cu mohair, mătase brocart, tweed, lână cu mătase, bumbac, in cu mătase. Toate cele 30 de ţinute au fost realizate pe măsurile manechinilor din prezentare şi sunt accesorizate cu cravate din mătase realizate în Italia şi atent selecţionate.

Noua linie vestimentară va fi prezentată pe 28 februarie la Hotel de Paris din Monte Carlo, în prezența unor invitați cu renume din lumea diplomatică, politică și a modei.

Evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al Casei Regale și al Principelui Radu de România şi în colaborare cu L’Amerique Latine de Monaco.

Creațiile vestimentare semnate Alexandru Ciucu vor fi ulterior expuse până pe 12 martie la sediul Maison de L’Amerique Latine de Monaco, urmând a fi admirate de un public select din Monaco.

„Nu toți ne naștem nobili, însă prin atitudine fiecare dintre noi poate deveni un rege“, declară designerul Alexandru Ciucu, concentrând astfel în câteva cuvinte esența noilor sale creații.

Alexandru Ciucu a înființat, în 1999, alături de tatăl său, brandul Tata și fiul iar în 2001 a urmat în Italia cursurile institutului de modă Carlo Secoli. În anul 2007 s-a perfecționat la institutul Marangoni din Milano si din 2006 deține Atelierul de Înaltă Croitorie Alexandru Ciucu.

În 2009, Alexanru Ciucu a devenit furnizorul oficial al Casei Regale din România, creând ținutele Majestății Sale Regelui Mihai I al României și ale Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Foto: PRINAPOI LA PRIMA PAGINA