Acasă la Raluca & Walter Zenga: „Noi simțim Crăciunul în ochii copiilor noștri“

Anul acesta, am vrut să experimentăm Sărbătorile trăite în stil exotic de familia Zenga, care ne-au deschis larg ușa casei lor din Dubai.

Raluca si Walter ne-au prezentat un tablou superb de familie. Un tablou care a prins contur acum 13 ani, când cei doi s-au în­drăgostit, și a fost parafat în 2009, când s-au căsătorit. Walter spune că cel mai recent motiv de ceartă între el și Raluca a fost muzica pe care să se bucure de o cină acasă, gătită chiar de el. Și că, uneori, soția îl surprinde cu câte un așa-zis cadou: bilete la concertul unei trupe care-i place, de fapt, doar ei. Dacă acestea sunt singurele probleme în cuplu pe care le întâmpină după 13 ani de relație, nu putem decât să le urăm să le meargă tot așa! Iar noi să ne dorim ca 2017 să ne lovească cu aceleași dulci probleme!

zenga 3
Raluca și Walter, alături de copiii lor, Samira și Walter Jr.

Cum e Crăciunul trăit de voi în lumea musulmană?

Raluca Noi simţim Crăciunul în familie, în căminul nostru, în ochii mari și emoționați ai copiilor care trăiesc cel mai intens magia sărbătorii. În Dubai, cu excepția zăpezii, atmosfera fes­tivă este pretutindeni – brazi fastuos împodobiţi, petreceri cu Moș Crăciun, meniuri speciale în restaurante cu bunătăți din tradiția Sărbătorilor, frenezia cumpărăturilor și lumea mai generoasă, mai zâmbitoare ca oricând.

Cine a venit cu ideile de decorare a casei voastre din Dubai?

Raluca Casa a evoluat cu noi de-a lungul anilor, cu creșterea copiilor – deși şi acum este plină de ponei de jucărie și trenulețe sau piese de Lego la orice pas! Am amenajat-o noi, dorindu-ne o atmosferă caldă și primitoare, totodată cu un aer de casă de vacanță la malul mării – de aceea în decorațiuni se întâlnesc elemente nautice, undeva între Ca­lifornia și Bali, cu note orientale.

Care este colțul tău preferat din casă, Walter?

Walter Biroul, unde mă pot izola într-o oază de pace și liniște când soția și copiii își fac de cap prin casă, cu un tărăboi teribil, şi toată lumea vine să-mi ceară câte ceva… Copiii vor jucării, soția vacanțe… Așa că mă închid cu cheia și mă concentrez asupra meciurilor!

Unde petreceți Crăciunul și Revelionul?

Raluca De Crăciun vom fi în Austria, la Kitzbühel, să îl așteptăm pe Moșul la zăpadă, iar de Anul Noul ne întoar­cem acasă, în Dubai… Se împlinesc șase ani de când ne-am mutat aici! Nu-mi doresc un Revelion clasic cu masă tradițională la restaurant, mi-ar plăcea ca în acest an să mergem la concertul Coldplay din Abu Dhabi!

zenga 2
O seară obișnuită în căminul familiei Zenga

Ai tras cu ochiul la scrisorile copiilor pentru Moșul?

Raluca Samira își dorește o coadă de sirenă cu solzii în culorile curcubeului, cu care să înoate în mare, iar Wal­ter Junior mașina vânătorilor de fantome Ghostbusters! Sunt copii cuminți și ponderaţi, care știu că Moșul tre­buie să aibă în sac câte un cadou pentru fiecare copil din lume, de aceea cer doar ceea ce își doresc cu adevă­rat, fără excese, fără liste interminabile.

Spune-mi un cadou cu care soțul tău te-a surprins până acum.

Raluca Ultima surpriză a fost o vacanță în Thailanda de ziua mea: îmi primisem deja cadoul, un ceas de colecție de 1 noiembrie, așa că nu mă mai așteptam la un alt gest special, din rândul celor care mă bucură cel mai tare!

Iar pe tine, Walter, cu ce cadou a reușit ea să te surprindă?

Walter Cel mai tare mă surprinde când îmi cumpără un obiect de artă, un tablou – care sunt, de fapt, pen­tru casă, dar ea insistă că sunt „pentru tine, iubitule“ (râde). Sau bilete la concertul unei trupe care doar ei îi place și eu trebuie s-o însoțesc! De Crăciun i-am propus să mă lege la ochi și să mă ducă la mall, să întind orbește cardul în toate magazi­nele în care vrea ea!

Raluca, ești o femeie geloasă, posesivă? Te întreb asta mai ales că anul acesta, soțul tău a antrenat în Anglia, iar tu ai rămas cu copiii în Dubai, deci ați fost la distanță.

Raluca Cu zece ani în urmă aveam înclinația de a fi mai geloasă, mai posesivă… Cu maturi­tatea ajungi să-ți cunoști valoarea ca femeie, să înțelegi de ce bărbatul tău s-a îndrăgostit de tine, de ce îi ești de neînlocuit în inimă şi-n minte, cel mai dulce fruct… Iar la nivel practic, eu și Walter nu am stat mai mult de două săp­tămâni fără să ne vedem!

În ultima vreme, ai o viață socială mai intensă decât înainte. Cum s-a schimbat viața ta în acest an?

Raluca Sunt o persoană sociabilă în mod na­tural, dar totodată selectivă în privința eve­nimentelor mondene și a persoanelor cu care mă însoţesc: evit ambientele excesiv de pretențioase, falsitatea, „divele“ arogante, ego-urile îmbătate de aparențe. Sunt „ZEN“ și am un zâmbet pentru fiecare, dar mă înconjor doar de prieteni sinceri și deschiși!

Walter ce spune atunci când tu ieși în oraș cu prietenele? Nu e puțin gelos?

Raluca Am un soț generos, fără obiecții vi­zavi de ieșirile mele ocazionale cu fetele! Ce-i drept, nu abuzez de încrederea primită și Walter știe că „documentăm“ abundent fieca­re ladies’ night pe rețelele sociale… Mai ceva ca o cameră video în direct!

Walter Raluca este o mamă minunată pentru copiii noștri și o scriitoare talentată, are grijă de casă, îi duce pe Samira și Walter Junior la tot felul de activități distractive și o văd mereu cu o carte şi cu carnețelul său de idei după ea, notând câte ceva. Așa că nu văd nimic în ne­regulă cu faptul că seara iese din când în când cu fetele, este echivalentul unui „merg la meci cu băieții!“.

Acum ai revenit în Dubai. Dar cum a fost perioada în care ai antrenat în Anglia, departe de familie?Walter Normal că mi-a fost dor de soția mea și de copii, dar când ai o relație puternică, distanța nu te afectează: ne-am organizat foarte bine, așa încât cu fiecare ocazie luam un avion și zburam acasă în Dubai, chiar și pentru numai 48 de ore.

Raluca, știi să flirtezi cu aparatul foto. Dar știi să flirtezi, după atâția ani de căsnicie, și cu soțul tău.

Raluca Cu Walter lecția de seducție este una simplă, esențială: little black dress, părul lăsat liber pe umeri, buzele roșii ca vinul preferat. Timp pentru noi doi, netulburați. Romantism și erotism, asta ne definește în cuplu, și pasiu­nea care se naște din intimitate.

zenga 1
Casa lor din Dubai, decorată cu elemente marine

Walter, când i-ai spus cel mai recent Ralucăi „te iubesc“? Mi se pare că nu ești zgârcit cu aceste cuvinte, din ce văd pe Facebook…

Walter Așa este, mă asigur să nu uite niciodată cât este de iubită. Cu cât au trecut mai mulți ani în cuplul nostru, cu-atât consider că tre­buie să-i spun mai des „te iubesc“.

Și tu, și Raluca sunteți pasionați de tatuaje. Aveți vreunul închinat iubirii voastre?

Walter Doresc sa subliniez că EU sunt cel pa­sionat de tatuaje: primul tatuaj mi l-am făcut în 1990, când Raluca avea 8 ani! (râde) Și cred că în final am inspirat-o să-și facă și ea trei tatuaje diferite, în care intru și eu cu inițiala „W“! Pe care o împart desigur cu fiul meu Wal­ter Junior! Am tatuate numele copiilor și pe cel al soției pe brațe.

Când v-ați certat ultima dată? Sincer. Și cine cedează primul?

Walter Haha, cred că aseară… pe muzica aleasă pentru cină. Soția mea se plânge că mie îmi place muzica prea comercia­lă, dar ea ascultă un rock foarte zgomo­tos, incompatibil cu cina noastră itali­ană! Nu se poate mânca un risotto cu trufe, făcut chiar de mine, pe Nirvana, Guns N’ Roses sau ce mai ascultă ea! (râde) Serios acum, când ne certăm, ea începe să râdă, face glume pe seama mea și gata cu cearta!

Cum reușiți să păstrați echilibrul între Occident și lumea musulmană în privința copiilor? Ce grădiniță și școală ați ales pentru Samira și Junior?

Raluca Copiii sunt înscriși la o școală în sistem american și învață, desigur, atât limba arabă, cât și numeroase lucruri utile și interesante despre cultura și civilizația orientală. Ore­le de educație islamică sunt pentru copiii musulmani. Având în vedere că și eu am studiat limba arabă în facultate, mă bucur că cei doi copii ai mei au acces la un spectru larg de cunoaștere. În clase toți copiii pro­vin din țări diferite, cresc și învață împreună într-un mediu multicul­tural, ideal pentru a pregăti micii cetățeni ai viitorului!

Raluca, bănuiesc că tu le citești copiilor seara înainte să adoarmă. Care sunt poveștile lor preferate?

Raluca Da, seara înainte de culcare se cuibăresc în pat alături de mine și citim câte trei povești alese de ei – fiind în perioada Crăciunului, cărțile lor preferate sunt Spărgă­torul de nuci, Cum a furat Grinch Crăciunul și Miracol pe strada 34, alături de clasici ca Peter Pan sau Alice în Țara minunilor.

zenga 4
Portret frumos de familie

Ce talente ai remarcat la copii? Crezi că Juniorul îți va călca pe urme, Walter?

Walter Samira poate deveni o actriță re­marcabilă: se preface cu mare talent și trece de la râs la plâns într-o clipită! Iar când vrea ceva de la tati, este cea mai mieroasă artistă: îmi dedică desene sau îmi cântă din Katy Perry! Iar Juniorul nu știu dacă devine surfer, fotbalist sau rockstar. E sigur că seduce oriunde se duce, cu zulufii blonzi și zâmbetul care te topește! Avem doi copii minunați și nu trece zi fără sa-i mulțumim lui Dum­nezeu pentru ei.

Dacă tragi linie și faci un bilanț, cum a fost acest an pentru tine, Raluca?

Raluca 2016 a fost un an palpitant, cu inspirație și experiențe care mi-au adus mai multă înțelepciune și apreciere față de ceea ce contează cu adevărat în viață. Un an în care copiii noștri au mai crescut puțin, aducându-mi bucurie zi de zi.

2016 a adus schimbări pentru tine, Walter. Ai încheiat colaborarea cu Wolverhampton. Cum ai simțit profesional acest an? Și ce planuri aveți pentru 2017?

Walter În cariera de antrenor există aceste riscuri, un parcurs cu suișuri şi coborâșuri, să ai parte de eșecuri, dar și de succese. Pentru mine, Wolverham­pton a fost o experiență fantastică și cred că am fost victima unor jocuri de culise care, din păcate, sunt frecven­te în lumea fotbalului de azi. 2017 îmi poate aduce oricând revanșa și o nouă șansă de a demonstra ce pot. Dar cel mai important lucru este ca împreună cu familia mea să fim sănătoși și fericiţi.

Raluca Anul 2017 îmi doresc să ne gă­sească în primul rând sănătoși și veseli! Sper să fie un an presărat cu noroc, idei sclipitoare și inițiative de succes. Să avem parte de experiențe memorabile, să simțim că ne trăim viața din plin!

zenga 5
Raluca Zenga

Foto: Sami Khatib / Three DotsPhotographyINAPOI LA PRIMA PAGINA