Brad Pitt vorbește despre divorț, suferință și dependența de alcool, într-un interviu cutremurător

Dacă ieri apăreau câteva fotografii de copertă cu Brad Pitt, din primul shooting foto de după despărțirea de Angelina Jolie, iată că avem și interviul oferit pentru revista GQ Style, un interviu profund în care actorul vorbește despre suferință, dependențe și cum încearcă să treacă peste șocul vieții sale – despărțirea de Angelina, uriașul scandal mediatic care i-a pătat numele și bătălia în instanță pentru custodia celor șase copii ai cuplului.

Foto: RYAN MCGINLEY pentru GQ Style

Brad Pitt a oferit primul interviu și prima ședință foto după despărțirea de Angelina Jolie și a vorbit deschis despre copilăria traumatizantă, dependența de alcool, drumul spre recuperare, depresie și divorț. Actorul a mărturisit că lucrurile acestea l-au făcut să aibă grave probleme cu alcoolul, dar că în prezent urmează o terapie pentru a se recupera.

S-a retras în puține lucruri care îi mai făceau plăcere după despărțirea deJolie – arta și în special olăritul și scupltura. Cu toate acestea, Pitt a recunoscut că viața sa a fost un adevărat dezastru în ultimele șase luni, a fost o perioadă ciudată pentru actorul de 53 de ani. Și încă nu a trecut complet peste aceste momente grele, încă mai pare trist și ușor abătut în conversații, fiind purtat într-o călătorie în care nu se aștepta niciodată să fie personajul principal. Totul a început în timpul unui zbor spre  Los Angeles la bordul unui avion privat, când între Pitt și unul dintre cei șase copii ai săi, Maddox, de 15 ani, a existat o altercație. Acesta este momentul în care viața lui Brad s-a schimbat și a început declinul. Un apel telefonic anonim a fost adresat autorităților, ceea ce a declanșat o investigație a FBI. Cinci zile mai târziu primea un nou șoc – soția sa, Angelina Jolie, depunea actele de divorț. De atunci lumea actorului s-a prăbușit – a rămas fără soție și i-a fost interzis să-și vadă copiii. O depresie complită provocată de faptul că a rămas singur și că se gândea cum să repare greșala, culminată cu dependența de alcool. Cu toate acestea, pe plan profesional, lucrurile au mers tot într-o direcție pozitivă.

Foto: RYAN MCGINLEY pentru GQ Style

Se pare că depărțirea de Jolie a lăsat urme adânci în sufletul actorului, care, deși admiră munca fostei soții, aproape că nici nu-i mai poate pronunța numele. O singură dată de-a lugnul interviului a vorbit despre ea, în legătură cu filmul pe care aceasta l-a făcut în Cambodgia și a numit-o „Angie”. Despărțirea de mama copiiilor l-a adus pe un drum greșit, devenind un alcoolic, însă Pitt a recunoscut că are nevoie de terapie și a făcut un pas mare în drumul spre reîntoarcerea la vechiul el: „Știi, am început terapia. Îmi place. Am schimbat doi terapeuți pentru a ajunge la cel potrivit. Pentru mine această perioadă a fost despre a-mi privi slăbiciunile și eșecurile.”

Se învinuiește pentru decizia Angelinei de a intenta divorțul în 2016 : „Adesea spunem lucruri greșite, adesea suntem în locul și la momentul nepotrivit… Încerc să fac lucrurile mai bine.”, a mărturisit Brad. Dacă unii oameni numesc această depresie o criză a vârstei mijlocii, pentru Pitt sigur a fost ceva mai mult:  „Nu, nu e asta. Eu văd o criză a vârstei mijlocii ca pe o teamă de a deveni bătrân și de a muri„. A negat că asta ar fi o criză la 53 de ani, dar a admis că s-a retras în droguri și alcool: „Am renunțat la tot, mai puțin la băutură, atunci când am decis să-mi întemeiez o familie. Dar anul trecut lucrurile au scăpat de sub control. Am început să beau prea mult. A devenit o problemă”, a mărturisit Brad, povestind despre vremurile în care bea până nu mai putea: „Cred că puteam băga sub masă un rus cu vodka lui cu tot. Eram un profesionist. Eram bun.  Acum sunt foarte fericit că a trecut o jumătate de an, o perioadă amară, dar am revenit din nou la viață. Cred că face parte din provocarea umană: fie negi toată viața, fie admiți și evoluezi.” Și asta a făcut și Brad Pitt.

Foto: RYAN MCGINLEY pentru GQ Style

Actorul a făcut dezvăluiri și legate de lucrurile care l-au ajutat să renunțe la alcool, înlocuind băuturile bahice cu suc de afine. Brad este oarecum resemnat cu ceea ce i s-a întâmplat, deși recunoaște că schimbările bruște sunt oribile și i-au dereglat viața: „Fac parte din mine, nu pot nega asta. De fapt, trebuie să le accept, să mă confrunt cu problemele și să am grijă să nu se mai repete. Pentru mine fiecare greșeala a fost un pas către epifanie, un fel de bucurie. Evitarea durerii este o adevărată greșeală. E fix acel lucru care ne modelează, care face din lume un loc mai bun. Asta ne face mai buni.”

Rolul său de tată s-a schimbat de când s-a depărțit de mama copiilor săi, însă declară că cei șase copiii sunt cei mai importanți pentru el: „Mă îngrijorez mai mult în legătură cu situația actuală a copiilor mei și cu imaginea lor despre mine. Familia este pe primul loc.  Copiii sunt atât de delicați. Ei rețin totul. Au nevoie de ajutor și de explicații. Trebuie să fie ascultați. Vreau să fac lucrurile și mai bine în această privință, pentru ei.”, a adăugat Brad Pitt.

Fotografiile care au ilustrat interviul sunt senzaționale. Vezi aici mai multe imagini!

Foto: RYAN MCGINLEY pentru GQ StyleINAPOI LA PRIMA PAGINA