Drama neştiută a lui Eli Lăslean VIDEO

Designerul preferat al Primei Doamne aniversează anul acesta 25 de ani de modă făcută cu pasiune, dar în 2017 se împlinesc şi ani de când a rămas văduvă.

Eli Lăslean s-a remarcat, în ultimii 25 de ani, drept una dintre primele primele creatoare de modă şi femei de afaceri din România, după căderea comunismului. Născută la Arad şi având la bază studii de economie, Eli Lăslean a avut curajul de-a schimba macazul în perioada postdecembristă, transformând o mai veche pasiune într-o adevărată carieră.

„Cred că m-am născut cu această vocaţie şi, dacă mă gândesc, primele amintiri pe care le am din copilărie sunt cu mama mea făcându-mi nişte rochiţe în care arătam ca o păpuşică”, povesteşteEli Lăslean într-un interviu acordat revistei OK!.

„Mama avea o maşină de cusut şi, din când în când, printre treburile gospodăreşti, găsea timp să facă o rochiţă drăguţă şi mă aşeza pe maşina de cusut de unde simţeam nevoia să contribui şi eu cu ceva la lucrul mamei. Îmi mai dădea ea câte o foarfecă cu care tăiam hârtii, în timp ce ea îmi cosea rochia. Şi m-am pomenit că începe să-mi placă şi mie să fac asta. (…) În momentul în care am mai crescut, am văzut că aveam o înclinaţie spre cochetărie, îmi plăcea să-mi aranjez hainele într-un anumit fel, să-mi aranjez părul, să fiu  cochetă. Şi, an după an,  mi-am cultivat această preocupare pentru a găsi frumosul. Mă interesau revistele de modă, încercam să mă uit la hainele pe care mi-ar plăcea să le port, dar pe care nu le aveam şi, când am început să merg la liceu, mi-aduc aminte de prima fustă pe care mi-am croit-o după o revistă „Burda”, care se găsea cu greu, şi care mi-a lăsat să înţeleg că îmi place să cos, să tai materialele. Mă fascina, pur şi simplu… Drept pentru care, chiar dacă în şcoală m-am îndreptat spre studii economice, am rămas cu o uşoară nostalgie şi cu dorinţa de a mă ocupa de hainele pe care le îmbracă prietenele mele. Iar când am terminat facultatea, mi-am cumpărat  propria maşină de cusut casnică şi exersam în bucătărie, îmi făceam singură hainele care îmi plăceau.“

Iar de la hobby la o nouă profesie n-a mai fost decât un pas, facilitat de contextul noii democraţii care se instala în România.

„După ce mi-am primit porţia de libertate, odată cu Revoluţia, am avut o perioadă în care, sincer, m-am simţit ca în faţa unei coli albe în faţa vieţii. Am văzut că acela este momentul în care pot să întorc pagina şi să încep o poveste nouă şi frumoasă. Şi, în acea perioadă, îmi amintesc, cu mare bucurie şi cu emoţie şi nostalgie, cum sorbeam de pe ecranul televizorului acel film realizat după Barbara Bradfort-Taylor, „Preţul succesului“, şi personajul Emma Hart, un personaj excepţional cu care am simţit, la un moment dat, că mă pot identifica, pentru că viaţa n-a fost foarte lină cu mine, am avut tot felul de întâmplări, dar am simţit puterea de-a creiona un vis şi de a-l duce la realizare având în faţă inspiraţia acestui personaj. Şi aşa am pornit la drum, cu „Preţul succesului“.“

(citeşte continuarea pe pagina următoare)

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA