Drumul spre Oscar. Emma Stone: „Eu și Ryan Gosling avem o chimie extraordinară“

Citeste tot despre:

, , ,

Pe 26 februarie, toate inimile cinefililor vor bate la unison în aşteptarea noilor nume care se vor grava pe mult râvnitele Oscaruri. Vi-i prezentăm pe cei îndreptăţiţi să spere!

Cu un Glob de Aur și un trofeu Screen Actors Guild deja bifate în acest sezon al premiilor, nu este exagerat să o privești pe actriţa de 28 de ani ca pe o favorită la Oscarul pentru cea mai bună actriţă. Și ce deznodământ frumos ar fi pentru tânăra actriță care, la fel ca aspiranta Mia, personajul ei de film, s-a zbătut încă din adolescență să cucerească un oraș plin de stele și de actori debutanți care voiau să ajungă la acestea.

poses in the press room during the 74th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 8, 2017 in Beverly Hills, California.
Emma Stone, alături de partenerul Ryan Gosling, deja câștigătorii a câte un Glob de Aur

„Here’s to the ones who dream/Foolish as they may seem“, cântă ea în acel monolog care dă cea mai mare substanță interpretării ei din musicalul „La La Land“. Și, într-adevăr, dincolo de povestea de dragoste dintre ea și personajul lui Ryan Gosling, musicalul este și despre artiști care au visat și-au reușit. Este și povestea lui Emily Jean Stone (pe numele ei adevărat), frumoasa roșcată care a debutat cu comedia pentru adolescenți „Easy A“, în 2010, și și-a continuat drumul spre faimă cu roluri bine primite în filme precum „The Help“, „The Amazing Spider-Man“ sau „Birdman“.

„Nu mai este nimeni ca Emma. Este unică“, spune, înflăcărat, și Ryan Gosling. „Și mai este și o dansatoare extraordinară. M-a susținut în cea mai mare parte a filmărilor. Chiar și la propriu.“

Când o zice Gosling, sună convingător…

Ce ne poți spune despre filmul „La La Land“, cât de mult te-a atins această poveste?

Este vorba despre un Los Angeles foarte cinematografic, așa cum se poate vedea doar într-un film. Și este povestea nebuniei pe care o resimți atunci când încerci să-ți păstrezi speranța în ciuda tuturor și de curajul pe care trebuie să-l ai pentru a-ți urma visele, când pare imposibil. Vorbesc din experiență. M-am chinuit timp de trei ani în meseria asta, primind doar roluri mici și ocazionale. Nu știu dacă aș fi fost în stare să insist atât de mult precum personajul meu. Oricum, acum văd diferit Los Angeles-ul. Nu am mai fost până atunci în Planetariu, iar în film chiar am zburat în spațiu de-acolo.

la-la-land-574990l
Afișul musicalului La La Land

Mia, personajul tău, este respinsă în urma mai multor audiții foarte dificile. Ai trecut, la rândul tău, prin astfel de experiențe?

Am ajuns la Hollywood când aveam 15 ani. Din păcate, am avut partea mea de experiențe neplăcute la castinguri, dar acest lucru m-a ajutat când am jucat-o pe Mia. Fiecare actor pe care îl cunosc are amintiri cu astfel de audiții neplăcute, iar a mea este cea în care nu mi s-a dat voie să văd textul pe care trebuia să îl citesc decât în momentul în care am intrat la probă. Aveam 16 ani pe-atunci și nu reușeam să interpretez cum trebuie. Apoi, o femeie de acolo a început să țipe la mine și să-mi spună cât de neprofesionist mă port. Dar nu am trecut niciodată prin experiențele umilitoare pe care le-a avut personajul meu, Mia.

Este greu să ai succes la Hollywood, cu toată această mare concurență?

Nu este ușor să trăiești într-un oraș în care aproape toată lumea are același vis. Dar astăzi sunt atâtea mijloace care îi pot ajuta pe actorii aspiranți să-și înceapă cariera, spre deosebire de trecut. Poți face un short film și să-l pui pe rețelele de socializare. Nu trebuie să aștepți pe cineva să-ți ofere un rol mic, poți să-l scrii singur, să faci un film de scurt metraj și să vezi unde te poate duce asta.

Faptul că ai apărut în piesa „Cabaret“ ți-a dat mai multă încredere să încerci un musical?

Da. Doar că a trebuit să am mai multă grijă de vocea mea deoarece, atunci când cânt prea tare, am probleme cu corzile vocale. Din cauza asta, a trebuit să iau medicamente atunci când am jucat în „Cabaret“. Experiența aceea a fost un vis pentru mine. Când aveam nouă ani, mama mea, care iubea teatrul, mă lua din Scottsdale, Arizona, acolo unde m-am născut, să văd „Cabaret“ pe Broadway. Cumpăram biletele din vreme și stăteam în primul rând.

Filmează din nou cu Ryan Gosling
Imagine de pe platourile musicalului nominalizat la Oscar

Spune-ne cum a fost să afli că partenerul tău din film e prietenul tău apropiat, Ryan Gosling?

Există un confort în a ști că joci cu cineva pe care îl știi de șapte ani. Am devenit prieteni buni între timp. Este un tip foarte amuzant și cald, pe care ți-e drag să-l ai în preajmă. Avem o chimie extraordinară amândoi. Am descoperit că avem asta încă din primele scene din filmul „Crazy Stupid Love“, iar asta face ca munca împreună, pe platouri, să fie foarte amuzantă. Ne știm atât de bine, încât ne-a fost greu să nu izbucnim în râs în timp ce am filmat unele dintre scenele pentru „La La Land“. Ryan este foarte drăguț, cald și de treabă și, în plus, și un tată devotat.

Este adevărat că ați căzut peste o bancă în timpul primei scene de dans?

Ha, ha, Damien nu a folosit acea scenă! Am fost norocoși că nu ni s-a cerut perfecțiune tehnică în ceea ce privește dansul și cântatul în povestea asta. Am avut, în același timp, noroc să am ceva experiență în musicaluri pentru teatru precum „Cabaret“, dar tot am avut nevoie de două luni pentru a învăța coregrafia. Dar m-am distrat foarte tare să învăț numerele de dans alături de Ryan, pentru că este mult mai plăcut și amuzant să petreci tot acel timp în care trebuie să înveți să dansezi cu un prieten vechi.

Interviu de Jessica young/Famous.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA