Foto exclusiv! Diana Bart: „Mihai este bărbatul la care am visat dintotdeauna“

Vedeta Prima TV ni l-a prezentat, în premieră, pe viitorul ei soț și tatăl fetiței care va veni pe lume în luna mai.

 Pare o mărturisire hazardată, pentru cei care privesc și citesc din afară, însă noi suntem gata să depunem mărturie în fața celor care nu cred în niciun fel de declarații. Diana și Mihai sunt frumoși împreună, ca niște eroi de filme de dragoste, genul acela pe care-l proiectăm ca etalon pentru propriile noastre povești de iubire. I-am întâlnit într-o zi în care chiar se sărbătorea acest sentiment, de Sfâtul Valentin, și într-un moment în care viitoarea mămică Diana tocmai intra îl cel de-al treilea trimestru de sarcină. Și, după câteva ore petrecute cu ei, am plecat convinși că, în cazul lor, Cupidon și-a jucat cum trebuie cărțile.

Diana Bart, viitoare doamnă Dumitrescu. De ce este Mihai bărbatul pe care l-ai aşteptat toţi aceşti ani?

DIANA În adolescenţă ne conturăm nişte tipare ale bărbatului ideal, după care începem s-alergăm. Şi dacă mai vedem şi un film romantic, cu atât mai sigure suntem de perfecţiunea pe care i-am atribuit-o inconştient respectivului domn din viaţă noastră. Însă, realitatea ne trezeşte din frumosul film şi ajungem să suferim sau să ne dăm seama, cu fiecare experienţă de genul, că nu este deloc bine să creem noi personajul perfect, ci mai bine să-l găsim. Trecută şi eu prin experienţe, mi-am dorit să ajung să învăţ din ele. Asta consider că este maturitatea. Atunci când creezi tiparul, ţi-l doreşti cu ardoare, devii şi tu un om din ce în ce mai bun şi aşa poţi aştepta chiar să apară. Exact asta s-a întâmplat cu Mihai. A apărut la momentul potrivit, atunci când am învăţat că trebuie să am pretenţii de la oamenii de lângă mine, să mă respect şi să respect, dar şi să preţuiesc momentele frumoase din viaţă.

Diana și Mihai s-au cunoscut în urmă cu trei ani și vor deveni, luna aceasta, soţ și soţie.

Mihai, am înţeles că ești consultant în achiziţii imobiliare. Asta înseamnă că veţi face cea mai bună achiziţie imobiliară comună. Aveţi ceva în plan, o căsuţă undeva, un teren altundeva?

DIANA: Chiar am făcut prima cea mai bună investiţie împreună, ne-am creat „cuibuşorul” nostru, în care ne simţit minunat. Este un om matur Mihai, meticulos, de la care am primit sfaturi foarte bune. Şi cumva, poate nu întâmplător, ne completăm şi în domeniul acesta, întrucât eu studiez acum cea de-a două pasiune a mea, design interior, la Şcoala Populară de Arte şi am absolvit şi un curs în domeniu.

MIHAI: Și da, avem în plan o altă locuință mai spațioasă, întrucât se mărește familia. Ne gândim la o casă, nu foarte mare, dar care să ne satisfacă toate nevoile, cu grădină, unde să se joace copiii și cățelul și unde să ne relaxăm alături de familie și de prieteni. Iar ca zonă, vrem una liniștită, departe de noxele mașinilor. 

Mihai, în ce i-ai sfătui să investească acum pe cei care vor să-şi cumpere o casă? Sau, să o luăm altfel, este un moment mai bun pentru a cumpăra o casă sau pentru a sta cu chirie?

MIHAI: Este un moment bun pentru a cumpăra o casă, deoarece condițiile de creditare sunt la un nivel încă scăzut ca și dobânzi, așadar încurajez achiziționarea unei locuințe în detrimentul chiriei. 

Cum vă simţiţi când vi se intersectează lumile? Tu, Mihai, când o însoţeşti la evenimentele mondene sau când eşti fotografiat alături de Diana pentru reviste de celebrity? Şi tu, Diana, când asişti la discuţiile lui legate de afaceri, piaţă imobiliară?

DIANA: Fiecare este dedicat jobului, iar asta ne face nişte persoane dinamice, care au ce împărtăşi. Şi domeniul lui este unul frumos, de la care ai ce învaţă, iar discuţiile şi întâlnirile la care am participat mi se par interesante, cu atât mai mult cu cât Mihai se dedică foarte mult carierei şi împlinirii lui profesionale.

MIHAI: Apreciez oamenii de calitate în orice domeniu. Până la urmă, consider că de oriunde poți învăța câte ceva. Nu sunt genul de persoană care să se afișeze foarte mult, dau curs doar acelor invitații care pun persoana într-o lumină bună și curată. 

Ce părere aveai despre celebrităţi înainte de a o întâlni pe Diana? Îţi place strălucirea această a showbizului sau mai degrabă te inhibă?

MIHAI: Strălucirea, așa cum spuneam, există în orice domeniu, atunci când te dedici și vrei să te poziționezi în cea mai bună lumină. Nu sunt atras de această strălucire a showbizului, dar respect meseria de jurnalist. Și respect ceea ce face Diana, cu devotament și profesionalism, de aproape 13 ani. 

Cununia civilă va fi un eveniment în familie

Ce vă mai amintiţi acum din momentul în care v-aţi văzut prima dată? Este ca un test, să vedem cine a reţinut cele mai multe detalii…

DIANA: Totul îmi amitesc, în cele mai mici detalii. Privirea lui, cu care m-am intersectat, de când am intrat pe uşa localului în care ne-am întâlnit. Momentul în care un amic comun a venit spre mine şi aşa am intrat în vorbă cu Mihai. Mesajul pe care mi l-a dat noaptea şi în care spunea „A fost cea mai bună alegere să ies în seara asta. Îmi doresc să te cunosc mai bine. Te las să te odihneşti, iar dimineaţă te invit să luăm împreună micul dejun”.

MIHAI: Eu pot să spun că nu m-am înșelat în ceea ce o privește pe Diana, am simțit căldura și sinceritatea ei de când am văzut-o. Nu neg c-o știam dinainte și mi-ar fi plăcut tare mult s-o cunosc într-o zi. Și iată că s-a întâmplat, până la urmă. 

Cât de pregătiţi sunteţi pentru întâlnirea cu noul membru al familiei? Cine este cel mai emoţionat?

DIANA: Abia o aştept! Nu mi-e frică nici de naştere, pentru că mă concentrez pe momentul în care o voi vedea şi ţine în braţe. Eu deja mi-o închipui cum va fi. Mă văd cumva pe mine când eram mică, dar cu părul buclat, cum îl avea Mihai.

MIHAI: Și eu îmi doresc de mult timp să-mi strâng copilul în brațe. Este un moment extrem de emoționant în viața unui bărbat. 

În ce fel veţi fi diferiţi că mama, respectiv tată, pentru fiica voastră faţă de cum au fost părinţii voştri cu voi? Şi în ce aspecte credeţi că le veţi semăna?

DIANA: Am avut parte de o copilărie frumoasă, părinţii şi bunicii au fost foarte atenţi să ne crească armonios, să primim o edicație bună şi clasa lor. Însă atunci erau destul de multe lucruri tabu. În adolescenţă, cumva, m-am rupt de părinţi şi abia după experienţele trăite, părinţii, şi în special mama, mi-au devenit cei mai buni prieteni. Îmi doresc, cu Maira, să nu existe nici o ruptură, să discutăm orice şi vreau să o ajut să-şi deschidă mai mult orizontul spre tot ceea ce înseamnă puterea şi ajutorul pe care ni le luăm din universul ce ne înconjoară. Din Dumnezeu până la urmă, bineînţeles, nu la modul habotnic, ci pur existenţial.

MIHAI: Cu siguranță, și eu o să încerc să fiu cel mai bun părinte pentru copiii noștri, la fel cum au fost și părinții mei. Consider că cei șapte ani de acasă domnesc în timp, peste toate generațiile, și asta este baza împlinirii ca individ în această societate. 

Din ce am înţeles, aceasta este succesiunea evenimentelor în familia voastră: cununia civilă, botezul fetiţei voastre, apoi, anul viitor, nuntă. Când se va întâmplă fiecare dintre ele?

DIANA: Noi avem deja un legământ făcut în faţă lui Dumnezeu de către duhovnicul nostru. Înainte să se nască Maira, vom face doar cununia civilă în familie, ca să purtăm acelaşi nume. Urmează creştinarea celei mici prin august-septembrie, iar petrecerea de nuntă nu vrem s-o grăbim. O vom face relaxaţi, să ne simţit bine, să mai crească un pic şi fata. Adică prin primăvara anului viitor.

Aţi avut şi discuţii în contradictoriu legate de cum să fie nunta voastră? Principala neînţelegere este că ei îşi doresc, de obicei, ceva restrâns, iar ele ceva amplu, ca-n poveşti.

DIANA: Rezonăm la acest capitol. Chiar dacă, poate, ne doream o nuntă cât mai restrânsă, undeva la un picnic, la mare, cu soare, vom face o petrecere frumoasă, cu familiile şi toţi prietenii apropiaţi, într-o locaţie cât mai verde şi aerisită, fără tipare impuse de societate şi aşa cum ne vom simţi noi bine. Noi am vrut să facem nunta anul trecut, în toamnă, numai că tatăl meu are niște probleme de sănătate și am amânat evenimentul până în această primăvară, neștiind că va apărea copilul. O programasem să fie extrem de simplă, totul decorat în alb și verde, totul relaxat. Vreau să fie într-o pădurice, la Clubul Diplomaților, acolo unde se organizează nunți într-un cort, printre copaci. Vor decora și lumina toți copacii, pe jos vor fi lumânări, va fi frumos.

Cei doi vor face nunta religioasă anul viitor

Diana, cum crezi că ești mai pregătită, astăzi, pentru căsnicie, având în vedere că ai mai trecut printr-un mariaj și nu a mers?

Nu întâmplător trecem prin anumite etape în viață și pot să spun că nu regret nimic din ce s-a întâmplat. Au fost niște decizii pe care le-am luat la momentul respectiv, crezând că sunt bune. Dar le-am luat mai superficial, nu la profunzimea la care văd acum lucrurile. M-am grăbit. Am spus Da la două luni de când eu și fostul meu soț ne-am cunoscut, ieșită dintr-o relație tumultuoasă de zece ani. Așa se întâmplă, de obicei, găsești pe cineva mai bun decât precedentul și, dacă ai deja 30 de ani, îți zici: „Gata, hai să fac și pasul ăsta!“. Nu neg că, la perioada respectivă, aceea mi s-a părut o alegere bună. Dar mi-am dat seama foarte rapid, și anume într-un an, că nu mergeau lucrurile între noi. Și dacă la început nu merg, e clar că, peste câțiva ani, nemulțumirile se vor adânci. M-am gândit și la un copil. Eu mi-am propus ca pasul ăsta să-l fac doar atunci când voi fi sută la sută fericită, chiar dacă asta se va întâmpla la 40 de ani sau mai mult. Voiam să vină pe lume așa ca la carte, să fie ca într-o poveste, ca într-un film. Și așa s-a întâmplat de data asta, iar Mihai este bărbatul acela la care am visat dintotdeauna. E tiparul acela pe care ni-l facem la o anumită vârstă, iar eu l-am întâlnit la 33 de ani. Și el tot 33 de ani avea atunci. Vârsta lui Iisus, iar acest lucru își pune amprenta cumva, ne-am cunoscut sub un semn norocos.

Faceţi un cuplu frumos şi în formă. Să înţeleg că sunteţi amândoi adepţii acelei alimentaţii sănătoase, cu produse naturale, fără aditivi şi fără excese, despre care mi-a povestit Diana?

DIANA: Este unul dintre aspectele care m-au impresionat la Mihai. El nu avea zahăr în casă, iar în frigider găseam multe produse bio şi naturale. Ne plac în general aceleaşi mâncăruri, şi da, Mihai este atent la ceea ce cumpără, la etichete, la ceea ce mănâncă. În plus, ne-am educat cumva împreună în privinţa acestui mod de viaţă, nu doar sănătos, ci şi normal, până la urmă, dacă vrem să trăim mult şi frumos. Bineînţeles, cu mici excepţii, care nu dăunează, atâta timp cât le păstrăm sub lupa bunului simț.

MIHAI: În plus, eu nu renunț la sport, de trei ori pe săptămână. Și profităm împreună, de câte ori ne permit timpul și vremea, să facem cât mai multe plimbări, pe jos sau cu bicicleta, în natură. În acest mod ne dorim să ne educăm și copiii. 

Însărcinată în șapte luni, Diana are doar 58 de kg

Jurnalul unei viitoare mame

Diana, care este starea sarcinii, ca să spun așa?

Tocmai ce am intrat în luna a șaptea. Este fetiță, exact așa cum mi-am dorit, căci eu am chemat-o să fie așa.

Ce înseamnă asta? Există o „formulă“ prin care poți defini sexul copilului?

La începutul sarcinii, mai citeam să văd ce simptome ai dacă ai o fetiță, iar mie mi-a fost foarte tare poftă de fresh de portocale. Și aveam să aflu că acesta este unul dintre simptomele mamei care poartă o fetiță.

Are și un nume, bănuiesc.

Da, o cheamă Maira. Mie mi-ar fi plăcut foarte mult să o cheme Sofia (Înțelepciune). Am făcut facultatea de Filosofie și de pe atunci am rămas cu acest nume în gând pentru momentul în care voi avea o fetiță. Numai că este atât de comun numele acesta, încât am hotărât să fie ale doilea nume, s-o cheme Maira Sofia. Mi-am dat seama, apoi, că ar fi prea extravagant și-atunci am renunțat. Dar îmi place și numele Maira, are o semnificație exotică, înseamnă lună și este un derivat de la Maria.

Cât timp te mai vedem pe sticlă la Focus Monden?

Voi naște la jumătatea lunii mai. Eu sper să fie așa: astă seară să am ultima emisiune, iar mâine să merg să nasc. Doar dacă nu mă simt rău în ultima lună, atunci nu voi forța. Și nu vreau să stau acasă decât cele 45 de zile obligatorii, apoi să mă întorc la muncă.

Și de acolo vor prelua mama și bona?

Doar mama, n-aș vrea să apelez la bonă. Bona își pune foarte mult amprenta asupra copilului, mai ales când stă mult timp cu el. Copilul va prelua de la ea foarte multe, inclusiv vocabular și n-aș vrea să intervină cumva în dezvoltarea copilului. O să apelez la mamă și la soacră cât de mult se poate. Oricum, o să-l iau și cu mine în locurile în care merg.

Aproape că nu te-ai îngrășat deloc. Cum reușești să nu acumulezi foarte multe kilograme în sarcină?

Am și gene bune, recunosc. Dar cred că m-a ajutat și stilul meu de viață de dinainte de a rămâne însărcinată, căci am avut mereu grijă ce mănânc. Mă feresc de E-uri, am renunțat la zahăr și la pâine, mănânc doar dimineața pâine de secară sau fără gluten. Mai îmi fac și plăceri, când am poftă de dulce, dar le prepar cu ouă bio, zahăr brun sau stevia. Mă odihnesc bine, dorm câte șapte, opt ore în fiecare noapte, nu fac nimic care să-mi dăuneze. Este un stil de viață foarte normal și firesc. Și sunt convinsă că m-a ajutat și în sarcină. Am avut o sarcină foarte ușoară, doar prima lună ce mi-a fost mai rău, am avut grețuri. Dar le-am tratat cu apă amestecată cu ghimbir dimineața și ceai de mușețel cu ghimbir ras, între mese.

Cât cântăreai înainte de a rămâne însărcinată și care este greutatea ta acum?

Acum am 58 de kg și înainte aveam 53,7 la o înălțime de 1,70 m.

Foto: sorin stana; vestimentație: galyna pînzari; machiaj: elena ciftci – www.ciftcielena-makeupartist.ro; hair: georgiana coman – gett’s artistic team; mulțumim pentru sprijin: domicilio, șoseaua pipera 59, București

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA