Tom Cruise, sub blestemul Scientologiei?

Cel mai cunoscut scientolog din lume trece printr-un nou divorţ. De data aceasta, ruptura este una mai teribilă decât cea din 2012, de Katie Holmes, căci vorbim despre cea mai stabilă relaţie din viaţa lui, cea cu Biserica Scientologică.

Un tată implicat

Tom cu Suri, Isabella și Connor

„Tom este, în sfârşit, pregătit să spună «Adio»“, susţine o sursă citată de publicaţia Star. Un gest de aplaudat, până la urmă, căci acest cult obscur a cam făcut din viaţa amoroa­să a actorului o misiune imposibilă. Divorţurile lui de Mimi Rogers, în 1990, Nicole Kidman, în 2001, şi Katie Holmes, în 2012, au avut, toate, legătură cu religia lui cea controversată, ba mai mult, chiar şi relaţia actorului cu mult iubita lui fiică, Suri, a fost zdruncinată de credinţa lui. De fapt, o fetiţă de doar nouă ani a reuşit, cu un singur telefon, să facă ceea ce n-a putut o ceată întreagă de detractori ai Scien­tologiei. „Ea îi tot povestea pe larg despre clasele ei de balet şi despre cât de mult îi plac. Atunci, Tom şi-a dat seama că n-a văzut-o niciodată dansând şi i-au dat lacrimile. Şi-a dat seama că Suri creşte, iar el nu-i este aproape să fie martorul schimbărilor din viaţa ei. E drept că ei vorbesc la telefon sau pe video-chat, dar nu este acelaşi lucru“, continuă apropiatul acto­rului de 53 de ani.

Ce legătură are acest lucru cu Scientologia, vă întrebaţi? Una foarte mare, căci devotamentul lui Tom pentru acest cult este motivul principal pentru care actorul nu şi-a mai văzut fiica de aproape doi ani. Mai marii bisericii nu-l vor pe cel mai cunoscut membru al lor alături de Katie Holmes şi de Suri, pe care le consideră inamice ale Scientologiei.A ajuns la nouă ani

„Nu suportă faptul că starul bisericii lor nu-şi creş­te copilul în sânul acestui cult. Dacă o vor eticheta pe Suri ca fiind o Persoană Supresivă (termen pentru duşmanii Scientologiei), aşa cum fac de obicei cu di­sidenţii, lui Tom îi va fi greu să aibă o relaţie cu fiica lui. De aceea, actorul a ales, în sfârşit, s-o pună pe Suri pe primul loc“, mai arată sursa citată.

Din păcate pentru actorul din Misiune: Imposibilă, în momentul în care o va alege pe Suri, sunt mari şanse să-i piardă pe fiii lui adoptivi, Isabella (22) şi Connor (20), adepţi devotaţi ai Scientologiei. Sau fanatici cu creierul spălat, după cum ar spune unii. Tom se aşteaptă ca, dacă se va retrage din cultul pe care tot el l-a făcut faimos, fiii lui înfiaţi alături de Nicole Kidman să se distanţeze de el, aşa cum le-ar cere liderii religioşi. Şi referitor la lideri, este cât se poate de sigur că David Miscavige, il capo di tutti capi, nu va renunţa la „prietenul“ lui fără să lupte, murdar chiar, ştiut fiind că acesta deţine înregistrări compromiţătoare de la confesiunile lui Tom.

Regizorul şi fostul scientolog Paul Haggis, care a făcut cunoştinţă cu mânia lui Miscavige în 2009, când a părăsit biserica, a dezvăluit că cei care vor să renunţe sunt supuşi unor abuzuri fizice şi emoţionale şi despărţiţi complet de ceilalţi membri ai bisericii, chiar dacă aceştia le sunt rude. Ceea ce ne aduce din nou la Isabella şi la Connor, care au rupt orice legătură cu Nicole Kidman, atunci când mama lor adoptivă a fost declarată o persoană supresivă de către bise­rică. De acelaşi tratament ar putea avea parte şi Tom…

De altfel, surse din apropierea actorului au dezvăluit că acesta intenţionează să-i ceară iertare fostei sale soţii, Nico­le, din cauză că a fost abuzată emoţional de prietenii lui sci­entologi. Acum, când este, la rândul lui, îndepărtat de unica lui fiică biologică, Tom simte pe pielea lui prin ce a trecut Ni­cole, atunci când propriii ei copii au fost instigaţi împotriva ei, iar ea a primit eticheta de persoană dăunătoare.

Un Tom care a început, de curând, să testeze apele în ceea ce priveşte acest pas curajos pe care vrea să-l facă, părăsirea Scientologiei. Ani întregi, starul era însoţit oriunde mergea de către un supraveghetor al bisericii sau, în caz că acesta lipsea, îl suna el în mod regulat. Acum, însă, se zvoneşte că trec zile bune până când actorul dă vreun semn, iar oficialii scientologi sunt nevoiţi să-l caute ei pe el.

Ruptura dintre Tom şi biserică trebuie să se întâmple şi de dragul carierei actorului, căci percepţia publică negativă pe care o are Scientologia afectează, se spune, chiar şi încasări­le filmelor sale. Fie chiar şi-n ceasul al doisprezecelea, Tom şi-a dat seama că a pierdut prea multe din cauza Scientolo­giei şi n-are de gând să fie despărţit şi de cea mai importantă persoană din viaţa lui. De Suri.Tom, Suri și Connor

Vedete care s-au eliberat!

Leah Remini

Vedeta din serialul The King of Queens a fost crescută de mama sa în sânul bisericii, însă, în 2013, aceasta a părăsit-o. Mai mult, actriţa s-a plâns că Scientologia a îndepărtat-o de fiica ei. „Munceam foarte mult, iar restul timpului îl petreceam la biserică. Aşa că îmi rămânea foarte puţin timp pentru familie“, a declarat aceasta.

Lisa Marie Presley

A fost una dintre figurile proeminente ale acestei biserici. Însă fiica lui Elvis Presley a fost şi îndeajuns de puternică pentru a rupe legăturile cu scientologii, în 2010. Artista a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu, că liderii religioşi au încercat s-o controleze, descriind experienţa ei cu scientologii ca fiind „o situaţie sinistră“.

Christopher Reeve

Actorul decedat în 2004 a cochetat, doar, cu ideea de-a deveni scientolog în 1975, după ce un auditor trimis de biserică i-a cerut să-şi amintească vieţile anterioare. Atunci, Superman a reuşit să-l păcălească pe intervievator, povestindu-i întâmplări pe care le ştia din mitologia greacă. „Faptul că mi-au crezut aceste născociri ţipătoare m-a dezamăgit şi n-am mai avut încredere în ei“, avea să mărturisească actorul.

foto: guliver/getty images/splash news/rex features

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA