Interviu cu Lucian Lupu (Zapp), Supraviețuitorul din Filipine

Cine s-a uitat la „Survivorul“ românesc sigur a fost intrigat, enervat sau chiar cucerit de cel mai energic personaj de pe insula filipineză. Zapp, pe numele din buletin Lucian, este un fost barman de 24 de ani, încoronat de curând primul supraviețuitor din sezonul românesc. Un câștigător surprinzător pentru unii, meritoriu pentru alții, care, timp de 44 de zile (cât a durat concursul), le-a spus celor care au stat să-l asculte că va câștiga marele premiu.

Bănuiesc că primul lucru pe care l-ai făcut după „Supraviețuitorul“ a fost să renunți la jobul de barman. Sau după ce ai câștigat cei 100.000 de euro.

Nu, am continuat să lucrez ca barman, doar că, la un moment dat, am preferat să iau o pauză, un mic concediu. Asta înainte să aflu că sunt marele câștigător. Am vrut să mă odihnesc un pic. Am păstrat aceeași relație de prietenie cu fostul meu patron, dar am încheiat contractul.

Duel Lucian si Ina
Duel între Lucian și Ina

O întrebare previzibilă este ce planuri ai cu banii.

Nu am niște planuri exacte cu banii. Aștept să găsesc să fac ceva ce-mi place, să mă construiesc pe mine, să văd ce mi se oferă. În primul și-n primul rând, trebuie să am o căsuță a mea, o mașină, poate să-mi deschid un business. Sunt multe de gândit. Nu e nici o sumă mare, nici o sumă mică. Dar te ajută să te construiești singur, dacă ești calculat. Dacă nu, într-o săptămână ai pierdut toți banii.

Și tu ești un tip calculat.

Sunt, dar sper să fiu și mai calculat.

Ai vorbit foarte mult în concurs despre familia ta și despre intenția de a-i ajuta, dacă vei câștiga. Are cineva probleme de sănătate sau ceva asemănător?

Nu, toți sunt OK, sănătoși și sunt foarte mândru de ei. Noi avem și casă, avem și locuri de muncă. Mama, de exemplu, este inginer constructor. Nu am avut niciodată probleme cu banii. Dar, la bătrânețe, vreau s-o văd liniștită și pe ea, într-o căsuță a ei, la fel și pe frate-miu. Vreau să-l ajut, să nu se chinuie, să treacă peste niște pași pe care eu i-am făcut. N-aș vrea să-l văd pe fratele meu, care este mai mic cu patru ani decât mine, cum se chinuie cu chirii, când poate să fie liniștit și să se formeze singur. Să-i dau o mână de ajutor cât să poată, pe mai departe, să se descurce singur.

zap
Lucian a slăbit până la 52 de kg în concurs

Ai recucerit-o și pe Izabela, fata despre care tot vorbeai în concurs. Acum, bănuiesc să este totul bine între voi.

A fost bine între noi tot timpul, însă, ca în orice relație, mai sunt mici certuri, mici discuții. Când am ales să concurez la această emisiune, am pus stop, într-un fel, relației, și fiecare dintre noi și-a văzut de viața lui. După două luni, când m-am întors, mi-a făcut o surpriză și a venit după mine la aeroport. Și așa am reluat relația de unde am lăsat-o.

Cât de slab te-ai întors acasă?

Când am intrat în concurs, aveam 64 de kilograme. Îmi amintesc că am fost cântăriți la un moment dat la o probă și atunci ajunsesem deja la 55 de kilograme. Când am ieșit din concurs, am avut curiozitatea de a mă sui din nou pe cântar. Aveam 52 de kilograme. Între timp, am început să pun din nou pe mine și acum am 66. La două zile după concurs, mi s-a făcut rău, pentru că mâncam încontinuu. Nu puteam să mă opresc până nu simțeam că explodez.

I-ai cam enervat pe rivalii din Supraviețuitorul cu, să-i zicem, trăncăneala ta.

I-am enervat pe toți, nu doar pe rivalii mei. Așa sunt eu. I-am enervat și i-am zăpăcit pentru că nu se așteptau la unul ca mine. Când sunt entuziasmat, așa mă manifest. Sunt plin de energie, tot timpul.

Supravituitorul (12) (2)
Lucian pe insula Exilului

Ai mai păstrat legătura cu vreunul dintre foștii tăi colegi?

 Toți ceilalți 17 concurenți sunt oameni deosebiți, cu care păstrez legătura. Ieri, de exemplu, am fost cu Andrei la cățărat. Cu cine am ocazia, oricând, mă întâlnesc. Doar că distanța nu ne permite să ne vedem tot timpul. Sper ca, odată, să îi mai pot aduna pe toți cei 17 la o reuniune. Poate mergem să facem o excursie pe undeva sau pur și simplu să stăm la taclale.

Cum ai sărbătorit după finală, după ce ai câștigat premiul?

 Am preferat să petrec o seară liniștită, m-am dus la hotel. Nu aș fi vrut să merg undeva, în oraș, unde este foarte mare aglomerație. Și am stat cu cine a vrut să stea cu mine: Mircea Amza, Aurelia, Liviu și iubita mea, Izabela.

Dacă erai tu în banca juraților, iar în finală ar fi ajuns oricare dintre ceilalți patru semifinaliști, Andrei, Robert, Otniela și Iulian, pe cine ai fi votat?

L-aș fi votat pe Iulian. Pentru că Andrei a demonstrat multe și a câștigat prea multe imunități, Robi a vrut să încheie socotelile cu mine prea devreme și Otniela este „prietena“ mea din copilărie. Pentru mine, Iulian a fost cel mai bun. El nu s-a băgat în nicio discuție cu nimeni, a stat în banca lui și și-a văzut de treabă. Este un luptător și a demonstrat că poate, cu toate că a câștigat doar o probă de imunitate. Însă a fost proba cea mai importantă.

Care a fost cel mai extrem lucru pe care l-ai mâncat pe insulă?

Am găsit la un moment dat ceva asemănător cu castraveții. Aveau forma asemănătoare cu a castraveților murați și aveau un gust de corcodușe. Ei mi-au provocat durerile alea îngrozitoare la stomac. Erau extrem de acri. În mod normal, nu trebuia să mănânc mai mult de unul, doi pe zi.

Lucian - Castigatorul Supravietuitorul (2)
Cu premiul cel mare, după finala live

Ce te-a dărâmat cel mai mult în cele 44 de zile cât ai stat pe insulă?

 Lipsa igienei. Nu ai cum să transpiri doar un pic, după 44 de zile, ești transpirat de tot. Iar dacă te speli cu apă din mare, se usucă sarea pe tine și nu faci nimic. Nu ai periuță de dinți, nu ai o toaletă. Mâncarea era iar o problemă. Nu poți să stai mereu cu nuci de cocos sau, în cel mai fericit caz, cartofi prăjiți. Apoi, soarele îl mai îndurai, dar când îți dădea ploaie, nu puteai să stai decât sub nisip sau în apă, să fii ud de tot. Din zece zile, doar în două nu-ți ploua. Dacă tot ploua atât de des, nici nu ne mai spălam hainele de pe noi, le puneam pe niște bețe să le plouă și tot acolo se și uscau, când ieșea soarele. Dar asta cu spălatul hainelor era doar în capul nostru. Noi, de fapt, le băgam în apă, le storceam de două ori, apoi le luam din nou pe noi, așa ude. Gata, sunt spălate!

 Bănuiesc că a fost interesant să revezi experiența la televizor.

După ce m-am întors, cel mai frumos lucru a fost să mă așez relaxat în pat și să aștept să înceapă emisiunea la care să mă văd pe mine.

Ți-a plăcut de tine, în emisiune?

Da, mi-a plăcut. Am transmis exact ceea ce aveam în cap, am fost exact cum sunt eu.

Foto: Pro TV

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA