INTERVIU. Cum și-a revenit atât de repede Carmen Brumă după naștere?

A născut la 37 de ani și arată, la aproape doi ani după acest fericit eveniment, ca și cum n-ar fi fost niciodată însărcinată. Jumătatea lui Mircea Badea ne asigură că nu-i vorba de nimic complicat.

carmen 2

Câte femei n-ar vrea să-i afle secretul! Cum reușește o femeie activă, mamă a unui băiețel de aproape doi ani și vedetă de televiziune să arate ca la 20 de ani, când se apropie de 40? Noi am aflat direct de la Carmen ABC-ul unei siluete aproape perfecte, dar și al unei vieți de familie armonioase.

Vârsta de 38 de ani n-a arătat niciodată mai bine. Care este secretul tău, Carmen?

Mulțumesc (zâmbește). Nu e niciun secret. Sunt disciplinată și mi se pare o chestiune de bun simț să ai grijă de corpul tău. Nu fac nimic ieșit din comun. Mănânc echilibrat și cât pot de sănătos, fac în mod constant mișcare, iau suplimente alimentare de calitate.

Ești un adevărat ambasador al stilului de viață sănătos, de la dietă până la sport. A contat acest lucru mai mult decât genele în revenirea ta spectaculoasă, după nașterea lui Vlăduț?

Eu cred că da. Revenirea mea rapidă după naștere, care a durat 10 săptămâni, mai exact, s-a datorat mai multor factori. Au contat conduita mea din timpul sarcinii, mișcarea și alimentația, nașterea naturală, stilul meu de viață anterior sarcinii și abia apoi genele.

Băiatul tău se apropie de vârsta de doi ani, cea mai plină de energie, iar asta înseamnă o stare de alertă continuă, pentru părinți. Cum ții pasul cu el?

Cu mult antrenament. De asta am alergat maratonul în toamnă. (râde) Glumesc. Vlăduț este un copil foarte dinamic și mă bucur că e așa, chiar dacă, de multe ori, mă simt epuizată. Din fericire, am și ajutoare. Mama mea, cea care stă cu el atunci când eu sunt plecată.

carmen bruma

Cum și tu, și Mircea Badea sunteți devotați sportului, bănuiesc că și cel mic va fi încurajat spre mișcare. Vă gândiți să-l dați la un sport, de la o vârstă fragedă chiar?

Da. Îl vom încuraja pe Vlăduț să facă mișcare și vom încerca mai multe sporturi, astfel încât el să poată alege singur ce-i place. Deocamdată, la 1 an și 10 luni, este suficient antrenamentul pe care îl face cu mami în casă. Îi place să imite exercițiile pe care le fac eu și e foarte haios. A învățat să facă genunflexiuni și abdomene!

Este indicat acest lucru?

Depinde de vârstă și de sport. De exemplu, să duci copilul la trei ani la sală, ca să ridice greutăți, nu e indicat….

Cum îți sună proiectul bebe nr. 2?

Nerealizabil.

Dar un alt proiect, căsătoria? S-a scris chiar că ar fi avut loc o nuntă, în secret. Noi te întrebăm pe tine.

Atitudinea mea față de acest subiect e aceeași ca și până acum. Nu am nimic de adăugat la ce am declarat deja, de prea multe ori.

Din discuțiile cu alte mămici, rămâi cu impresia că este greu să revii la forma de dinainte de sarcină, chiar și la doi ani după naștere. Tu le-ai contrazice? Cu ce argumente?

Unul singur: eu am reușit la 37 de ani să-mi revin în 10 săptămâni după naștere. Am povestit toate lucrurile care m-au ajutat, în cartea pe care am lansat-o imediat după ce am născut, „ Jurnal de gravidă. Cum să-ți controlezi greutatea și să ai un copil sănătos“ . Oricât de ciudat ar părea, revenirea în formă după naștere trebuie să înceapă din prima zi în care afli că ești gravidă.

carmen 3
Acest colaj a fost postat de Carmen, pe Facebook

Cât de mult contează alimentația pentru starea ta de bine și cum arată, de obicei, mesele tale?

Eu am de foarte mulți ani un regim alimentar echilibrat, adaptat nevoilor mele energetice. Mănânc frecvent carne, ouă, legume, frunze, semințe, pseudocereale.

La ce mâncăruri sau obiceiuri nesănătoase ți-a fost cel mai greu să renunți?

Îmi este în continuare foarte greu să renunț la dulciuri, marea mea slăbiciune. Dar am ajuns la un compromis cu care sunt fericită. Mănânc o dată sau de două ori pe săptămână, imediat după ce fac sport.

Foto: arhiva personală, Facebook

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA