Jane Fonda, atunci și acum. A demonstrat că e mai mult decât fiica lui Henry Fonda

Cu puţin efort, chiar şi astăzi ar putea îmbrăca sumarul costum din Barbarella, cu care a înne­bunit o planetă, în 1968. A fost anul în care Jane Fonda, la 29 de ani, dădea un nou sens concep­tului de sex-simbol, dar şi cel în care voia să de­monstreze Hollywoodului că e mai mult decât fiica lui Henry Fonda, actorul care a fermecat Broadway-ul în anii ’30. O luptă personală în care avea să se angajeze pentru mult timp, dar care avea s-o subjuge, din cauza unui principiu inoculat încă din copilărie: „Am crescut în anii ’50 şi am învăţat de la tatăl meu că imaginea e singura care contează“, spune Jane Fonda. „A fost tatăl meu, l-am iubit, dar mi-a indus ideea că dacă nu arăţi perfect, nu vei fi iubit, ceea ce este greşit“, crede ea acum, la 78 de ani. Iar cu o mamă ca Frances Ford Seymour Brokaw, o ca­nadiancă frumoasă şi bogată, descendentă din vechea aristocraţie britanică şi urmaşă a uneia dintre soţiile lui Henric al VIII-lea, Lady Jane Seymour, micuţa Lady Jane, aşa cum era alin­tată, a crescut în luminile rampei şi a învăţat de timpuriu lecţia celebrităţii.

No Merchandising. Editorial Use Only Mandatory Credit: Photo by SNAP/REX/Shutterstock (390940hq) 'BARBARELLA' WITH 1968, JANE FONDA, BOUFFANT, PORTRAIT STUDIO, HANDS ON HIPS, SEXY, LINGERIE, SEQUINS, OUTFIT - PVC, FUTURISTIC IN 1968 VARIOUS
Regina fitness-ului are în spate șase decenii de celebritate, dar abia la vârsta a treia a cunoscut fericirea, alături de Richard Perry.

Desigur, ea a înţeles repede că statutul ei se datora în mare parte aspectului ei fizic şi că na­tura trebuie ajutată continuu. Ca şi alte actriţe, pentru a-şi păstra faima şi statutul de femeie fa­tală, a fost bulimică şi a apelat la operaţii estetice de lifting, liposucţie, implant mamar şi injecţii cu colagen şi botox. În tinereţe, pe când făcea modelling, n-ar fi recunoscut nici în ruptul ca­pului că trăieşte numai cu ţigări, cafea şi iaurt cu căpşuni. Astăzi, când dă bine să faci mărtu­risiri şocante, respectabila doamnă Fonda a fă­cut publică reţeta succesului ei: „30% genetica, 30% activitatea sexuală, 30% viaţa sănătoasă şi fitness-ul şi rămân 10%, pe care cred că-i datorez chirurgiei plastice“.

Mandatory Credit: Photo by CROLLALANZA/REX/Shutterstock (24331a) ROGER VADIM AND JANE FONDA VARIOUS - 1968
Roger Vadim. A fost o mare iubire, dar și o mare dezamăgire.

De genetică suntem siguri. Cu chirurgia plastică, ne-am lămu­rit. Iar la capitolul viaţă sănătoasă şi fitness, Jane era un adevărat guru în anii ’80, când casetele ei video cu exerciţii fizice, Jane Fonda Workout, s-au vândut în zeci de milioane de exempla­re! Un total de 27 de casete şi DVD-uri cu gimnastică aerobi­că, cinci volume cu sfaturi de întreţinere fizică şi o serie de 13 casete audio special conce­pute pentru sportul făcut acasă, pe saltea sau în faţa oglinzii. Iar cele mai recente DVD-uri de fit­ness ale sale au fost gândite speci­al pentru persoanele în vârstă căci, spune ea, „după vârsta de 70 de ani, exerciţiile fizice trebuie făcute cu măsură şi cu mare grijă, în func­ţie de starea generală de sănătate“. Iar Jane ştie prea bine că aşa stau lucrurile, ea însăşi reducându-şi programul de exerciţii fizice din cauza operaţiilor sufe­rite la şold şi la genunchi. Dar cea mai bună armă împotriva îmbătrânirii pare a fi sexul. „Am 74 de ani, dar viaţa mea sexuală n-a fost nicio­dată mai înfloritoare“, a declarat ea acum patru ani, recunoscută fiind pentru dezinvoltura cu care face dezvăluiri. „Nu încerc să şochez. Sunt doar încă activă sexual şi sunt anumite lucruri care se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, lucruri despre care am ţinut să vorbesc“.

BEVERLY HILLS, CA - MARCH 02: Jane Fonda and Richard Perry attend the United States Holocaust Memorial Museum presents 2016 Los Angeles Dinner: What You Do Matters at The Beverly Hilton Hotel on March 2, 2016 in Beverly Hills, California.  (Photo by Mike Windle/Getty Images)
Jane Fonda și Richard Perry

Nu la fel de deschisă a fost să vorbească şi despre rela­ţiile sexuale pe care le-ar fi avut, de-a lungul vremii, cu po­liticieni, oameni de artă şi actori hollywoodieni, pentru că aşa i-ar fi cerut primul său soţ, celebrul regizor Roger Vadim, susţine o carte apărută în urmă cu patru ani. Potrivit autorului, Jane Fon­da s-ar fi dedat la orgii sexuale şi ar fi invitat de bunăvoie alte femei în patul conjugal, pentru a-i satisface plăcerile bolnăvicioase ale partenerului său de viaţă – pe care, de altfel, avea să-l împartă şi cu un alt sex simbol al vremii, Brigitte Bardot. „Nu mi-aş dori să fiu tânără din nou“, spune as­tăzi Jane Fonda. Şi o înţelegem perfect. Căci, în ciuda trupului ei fără cusur, sufletul i-a fost ade­sea sfredelit, şi, la capătul a trei mariaje eşuate, a decis să trăiască clipa şi să nu-şi mai închirieze inima oricui, chiar dacă, de şapte ani încoace, pro­ducătorul muzical Richard Perry o face fericită. „M-a întrebat cineva nu demult: «Ce vârstă simţi că ai?» N-am răspuns imediat. Chiar m-am gândit serios ce aş putea răspunde la o astfel de întreba­re ca să nu fie ceva superficial, de genul «Mă simt ca la 40 de ani.» Am răspuns 70, amintindu-mi de o replică a lui Pablo Picasso care spunea că «du­rează foarte mult timp să devii tânăr».“

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA