Fiul Maiei Morgenstern, câștigător la Festivalul de Film de la Berlin

Încă un român a fost premiat la Festivalul de Film de la Berlin care se desfășoară în această perioadă. Anul acesta românii au fost nominalizați la câteva categorii, cu șanse mari de a câștiga trofee importante. Printre ei și Tudor Istodor, fiul Maiei Morgenstern, care pleacă acasă cu un premiu.

'The Party' Premiere and European Shooting Stars 2017 - 67th Berlinale International Film Festival

Tudor Istodor a primit o nominalizare la categoria  European Shooting Star la Festivalul de Film de la Berlin. Actorul de  32 de ani a câștigat aseară premiul pentru versatilitate şi naturaleţe. De curând, el a avut ocazia să joace și pe aceeași scenă cu celebra sa mamă. Maia şi Tudor au fost pe acelaşi afiş în „De la Caragiale la Şalom Alehem”, “Hamlet”, „Tango Final”, “Tragedie dentară”, dar şi în filmul „Domnişoara Christina”.

Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni care au fost selectaţi în programul Shooting Stars, organizat de European Film Promotion (EFP) şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie.

Tudor Aaron Istodor primește trofeul de la actorul Timothy Spal.
Tudor Aaron Istodor a primit trofeul de la actorul Timothy Spal.

România se află pe lista celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care s-a deschis joi, 9 februarie. În competiția oficială a fost selectat lungmetrajul ”Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer. Ecranizarea filmului s-a făcut după un cunoscut roman al lui Cezar Paul-Bădescu. Competiţia oficială a Berlinalei 2017 cuprinde 18 filme, care vor concura pentru cele două trofee importante ale festivalului – Ursul de Aur şi Ursul de Argint.

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA