INTERVIU Dana Săvuică: „Mă simt ca la 35 de ani”

DSC_1387

Tot stând pe drumuri, când te mai bucuri de casă?
Uite, Sărbătorile le-am petrecut în casă nouă. De Crăciun am făcut brad, mi-am chemat familia la masă aici, mi-am chemat şi prietenii la petrecerea de casă nouă. Numai Revelionul l-am făcut la Iaşi şi a fost o bucurie să prezint petrecerea de Anul Nou organizată de primărie pentru că am putut să-i cunosc pe cei din trupa Alphaville, cu care am cântat Forever Young – sloganul vieţii mele. (zâmbeşte)

Îţi cam iese treaba asta cu sfidarea timpului.
Cu ajutorul produselor cosmetice şi terapiilor, da, îmi iese! Eu sunt adepta a tot ce înseamnă inovaţie în ştiinţa frumuseţii.

Am văzut că ţi-ai transformat dormitorul într-un soi de SPA.
Da, aşa este. Îmi place să-mi pun muzică pe fundal, să beau un vin roşu sau rosé, să mă relaxez în cadă cu spumă, cu tot felul de arome (de eucalipt, de iasomie). Mi se pare extraordinar să poţi petrece astfel de momente şi să fii singur, tu cu gândurile tale, şi să te remontezi cu energie pozitivă.

DSC_1491

Ştii ce-mi place cel mai mult la casa ta? Faptul că e ca o călătorie dintr-un loc în altul, doar trecând dintr-o cameră în alta.
Mă bucur că am reuşit să realizez lucrul ăsta! Asta mi-am şi dorit, n-am vrut să fie doar un singur stil în casă. Ai văzut că am mici accente în colţuri şi, în general, mi-am aranjat casa în aşa fel încât la etaj am un dormitor în stil provençal, celălalt în stil marocan, la parter am influenţă asiatică clară, ca amprentă de bază. Deci da, poţi spune că e un soi de călătorie, dar sper că una îmbinată armonios.

Cât din vechea casă a intrat în noua casă?
Cred că vreo 30%.

Doar atât?
Da, e o singură cameră în care se regăsesc statuete şi mobilierul din vechea casă. În rest, totul e nou şi vechi, în acelaşi timp, în sensul că noi sunt bucătăria, dressingul, dormitorul provençal. În rest, statuetele care se regăsesc în living, inclusiv tablourile de pe pereţi şi celelalte obiecte înrămate, sunt lucruri pe care le-am descoperit după ani şi ani păstrate cu grijă în cutii. Sunt lucruri pe care părinţii mei le-au adunat în timp, în misiunile lor diplomatice, și care fuseseră lăsate în garajul bunicului meu de la Târgovişte.

Deci casa nu e doar o călătorie, ci şi un „album“ cu amintiri.
Da, dar amintiri ce ţin de vremurile cele mai fericite pe care le-am trăit, când eram cu părinţii mei în Sri Lanka şi când mă plimbam pe gâtul unui elefant, de exemplu. La mine, şi Moş Crăciun venea tot pe elefant, fiind ţară exotică!

Dar dintre obiectele noi, care ţi-e cel mai drag?
Dintre obiectele noi, îmi place foarte mult fotoliul cu patchwork, care e foarte colorat şi mă duce cu gândul la un stil eclectic, un contrapunct la tot ce am în casă. Şi cățelului meu, Sushi, îi place, dovadă că stă pe el, deşi nu are voie, dar crede că nu sunt atentă, aşa că se lăfăie pe el. Te-am văzut, Sushi! Ştii că n-ai voie acolo, da? (râde)INAPOI LA PRIMA PAGINA