Jane Fonda, despre yoga şi antrenamentele chinuitoare

Actriţa în vârstă de 74 de ani a lansat un nou DVD cu exerciţii yoga, pe care l-a descris drept un mod „distractiv şi uşor“ de-a te menţine în formă, faţă de regimul dur pe care îl promova în anii ’80.

Jane Fonda este cunoscută nu doar pentru cariera sa de actriţă, ci şi pentru înregistrările cu cursuri de aerobic din anii ’80, care s-au vândut în 17 milioane de exemplare în toată lumea.

Acum, după 30 de ani, actriţa spune că generaţiile de femei care au lucrat din greu făcând exerciţii pentru zona pelviană, purtând jambiere şi haine mulate, nu ar fi trebuit să simtă cum ard caloriile, ci să simtă agonie. Căci scopul principal al cunoscutului ei film „Workout“ din 1982 era „să caute numai durere“.

Într-un interviu, actriţa a recunoscut că trecerea anilor se face simţită şi că trebuie să se adapteze. „Obişnuiam să urmăresc numai durerea. Nu şi acum. Nu le cer să facă nimic prea greu. Eu fac exerciţiile gândindu-mă la oamenii mai în vârstă“, a spus ea. „Vreau să fie distractive şi uşoare, dar eficiente.“ După ce în trecut urma antrenamente epuizante de yoga timp de două ore pe zi, Fonda a spus că "acele zile sunt de mult apuse. Devenise prea greu."

Şi asta şi pentru că, în ultimii ani, actriţa a trebuit să facă faţă osteoartritei, o boală care cauzează dureri ale încheieturii. I-au fost înlocuite un şold şi un genunchi şi încă se află în perioada de refacere după o operaţie la spate care a avut loc în martie.

Drept urmare, noul ei DVD yoga propune antrenamente mai lejere şi pune accentul pe întinderi uşoare care vor îmbunătăţi mobilitatea.

În interviu, Jane Fonda s-a declarat recunoscătoare pentru silueta ei, adăugând că este „foarte conştientă de cum se poate arăta la 75 de ani“, dar că activitatea fizică este cheia menţinerii sănătăţii la orice vârstă.

Foto: Reuters

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA