Lance Armstrong crede că fotbalul e şi mai afectat de dopaj

Fostul campion la ciclism, care a recunoscut că s-a dopat înaintea fiecărui campionat, afirmă că oficialii cluburilor ştiu de această practică, dar preferă să muşamalizeze totul. 

Într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Monde“, americanul Lance Armstrong a mărturisit că nu ar fi putut cîştiga Turul Franţei fără să apeleze la dopaj şi că nimeni nu ar fi putut să se impună la Paris, în perioada în care el a fost pe bicicletă, fără substanţe interzise. Totuşi, Armstrong crede că fotbalul este unul dintre sporturile protejate din faţa furiei luptei antidoping

Întrebat de reporterul „Le Monde“ ce crede despre decizia din dosarul Puerto, acolo unde doctorul Eufemiano Fuentes a fost condamnat la un an de închisoare şi judecătorul cazului a dispus ca toate probele de sânge să fie distruse, Lance Armstrong a explicat: „Sunt sigur că anumite mari cluburi de fotbal au fost implicate în această problemă şi au influenţat această judecată. Ca de obicei, ciclismul este singurul responsabil“

„Era imposibil să câştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece este o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant“, a declarat Armstrong, care a explicat: „Ca să ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter să câştige proba de 100 de metri, dar va fi hotărâtoare pentru un alergător de 10.000 metri. Este evident“.

Armstrong reaminteşte în acest interviu că nu el a inventat dopajul, care „există de mult timp şi va exista mereu. Cultura dopajului nu va dispărea niciodată. Eu, pur şi simplu, am participat la acest sistem. Sunt doar un om“.

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. 

Armstrong a recunoscut că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru. „Nu voi reuşi niciodată să repar tot, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercând“, a subliniat Lance Armstrong.

Foto: pagina oficială

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA