Noul Teatru Apollo 111 îşi deschide porţile pe 25 noiembrie!

Cel mai nou teatru din București, Apollo111, se va deschide pe 25 noiembrie în Palatul Universul, odată cu premiera spectacolului „ALI: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude

Noul teatru va fi inaugurat cu o piesă care tratează tabuurile sociale.
Noul teatru va fi inaugurat cu o piesă care tratează tabuurile sociale.

Din noiembrie, Apollo111, teatru si hub cultural (cu biblioteca, sala de evenimente, bar/terasa), se deschide în subsolul Palatului Universul (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25).

Fondatorii lui sunt patru nume care reprezintă o garanţie pentru calitatea artistică a acestui proiect: Bogdan Dumitrache (actor şi director de casting), Catalin Rusu (director de creaţie şi consultant de brand Rusu + Borţun), Calin-Peter Netzer (regizor) şi Dragos Vilcu (producator de film şi owner Multi Media Est).

Cu un concept nou pentru scena din România, spectacolele Apollo111 se vor juca doar câte șase săptămâni, iar fiecare stagiune va avea o temă specifică și va fi condusă de către un alt director artistic. Primul care va avea acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema sa fiind una interdisciplinară: „Am ales pentru primul an ideea unui exercițiu Teatru – Film din nevoia de a rămâne în aria mea de experiență profesională, într-o zonă pe care o cunosc și o stăpânesc”.

Cel dintâi spectacol, „ALI: Frica mănâncă sufletul”, este regizat de Radu Jude, regizor de film consacrat, care debutează astfel pe scena de teatru din București. „ALI: Frica mănâncă sufletul” este adaptat după textul – devenit film – al celebrului regizor german Rainer Werner Fassbinder și abordează în fața publicului subiectul fricii, așa cum se manifestă ea în diferite contexte de actualitate, care fac referire la imigrație, iubire, prejudecată și cultura arabă. Acestea sunt ingredientele de bază ale poveștii de dragoste dintre doi oameni complet diferiți: Emmi, o femeie în jur de 60 de ani, și ALI, un imigrant marocan, cu 25 de ani mai tânăr. Trecând peste toate tabu-urile și depășind oroarea provocată în familie și printre cunoscuți, cei doi hotărăsc să se căsătorească.

Din distribuția „ALI: Frica mănâncă sufletul” fac parte atât actori consacrați, cât și debutanți. Astfel, rolul principal feminin, Emmi, este jucat de Liliana Ghiță, o actriță cu un palmares de peste 70 de roluri în teatru și film, iar rolul principal masculin, cel al lui ALI, are dublă distribuție: Camara Ghedi, cunoscut publicului drept Kamara, și Amir Shafizadeh, student în anul II la UNATC, născut în Iran, ambii actori fiind pentru prima dată pe o scenă profesionistă de teatru.

Teatrul se află în Palatul Universul, situat pe strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25. Biletele pentru premieră, dar și pentru următoarele reprezentații, sunt disponibile online, pe BLT.ro.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA