Oscar-wonders! Ei au câștigat trofeul și au dispărut

În timp ce unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, cu o carieră de invidiat, n-au primit până acum niciun premiu Oscar (și aici ne referim la Annette Bening, Brad Pitt, Harrison Ford, Johnny Depp și mulți alții ca ei), actorii la care ne referim în cele ce urmează au apărut de nicăieri, unii chiar din anonimat, au plecat acasă cu un mult râvnit trofeu Oscar, pentru ca, în timp, să dispară din nou de pe firmamentul Hollywoodului. Vă invităm să-i cunoaștem pe câștigătorii de Oscar… one-hit wonders! Cel puțin până în ziua de azi.

anna

Anna Paquin

Cea mai bună actriță în rol secundar: The Piano (1993)

Suntem siguri că puțin își amintesc că actrița din serialul True Blood și-a început cariera cu un Oscar. S-a întâmplat pe când Anna avea doar 11 ani și, ca în cazul multor copii-actori, succesul din copilărie nu s-a mai regăsit și la maturitate. Academia americană de film n-a mai băgat-o, de atunci, în seamă, niminalizarea din 1994 fiind prima și ultima.

mira sorvino

Mira Sorvino

Cea mai bună actriță în rol secundar: Mighty Aphrodite (1995)

Actrița pe care toată lumea tinde să o confunde cu Mena Suvari (blondina din Plăcintă Americană) a răsărit de nicăieri la gala din 1996, atunci când a primit Oscarul pentru interpretarea unei prostituate și star porno într-un film regizat de Woody Allen. A fost să fie prima și ultima nominalizare la un premiu Oscar a actriței acum în vârstă de 49 de ani.

adrien-brody oscar

Adrien Brody

Cel mai bun actor: The Pianist (2002)

În 2003, actorul apărea de nicăieri la gala premiilor Oscar din 2003 și pleca cu trofeul pentru cel mai bun actor, învingându-i la această categorie pe actori mari precum Nicolas Cage, Michael Caine sau Jack Nicholson. Oricum, legătura lui cu premiile Oscar s-a cam terminat, în mare, în acel an, deși trebuie să recunoaștem că Adrien se menține destul de în actualitate și continuă să aibă o carieră destul de consistentă.

Jennifer-Hudson-2006

Jennifer Hudson

Cea mai bună actriță în rol secundar: Dreamgirls (2006)

Ca să înțelegeți ironia, când ne gândim la acest film, primul lucru care ne vine în minte este că a jucat Beyoncé în el și nu că i-a adus un Oscar colegei sale de platou. Trofeul primit de actrița de culoare în 2007, o actriță cu background de cântăreață, a ridicat-o pe Hudson din anonimat, deși, de atunci, Jennifer nu s-a mai întânit cu șansa asta. Sau cu vreun rol bun, cu care să-i asociezi numele.

MoNique-2009-Oscars__140106213652

Mo’Nique

Cea mai bună actriță în rol secundar: Precious (2009)

Actrița cu nume de star muzical nu era prea cunoscută de cinefili în 2010, atunci când a fost premiată cu Oscarul pentru interpretarea din filmul Precious. Și a cam rămas așa după ce s-au stins ecourile victoriei sale, cu atât mai mult cu cât actrița n-a mai avut o relație bună cu Academia americană de film și-a fost ignorată, ulterior, de studiourile de film.

lupita

Lupita Nyong’o

Cea mai bună actriță în rol secundar: 12 Years a Slave (2013)

Evident că puțin auziseră, în 2013, de actrița de origine kenyană și asta și pentru că frumoasa negresă are un nume destul de greu de pronunțat și, deci, de reținut. Scurta ei apariție și puținele replici din filmul „12 ani de sclavie“ au fost, se pare, destul de intense pentru a-i convinge pe membrii Academiei să-i ofere marele trofeu. Din păcate, actrița începe să dispară, ușor-ușor, din atenția publică, cele mai recente proiecte ale ei presupunând să pună voci în diferite filme.INAPOI LA PRIMA PAGINA