Rafael Nadal și Xisca Perello. Povestea lor de dragoste

Spaniolul a revenit în lumina reflectoarelor și, odată cu el, și acea spanioloaică frumoasă, care-l încurajează pătimaș din tribune de atâția ani. După ce tenismanul părăsește, arena, iubita lui redevine prezența discretă despre care se știu atât de puține, deși chipul ei ne este extrem de familiar.

Matadorul a crescut sub ochii noștri, transformându-se din puștiul de 19 ani – plin de pasiune și cu look de războinic indian, care câștiga pentru prima dată Roland Garros-ul în 2005 –  în tânărul de 31 de ani cu ceva mai puțin sex appeal, dar la fel de impunător pe zgura de la Paris. Rafael Nadal din Manacor, Insulele Baleare, a câștigat, pe 11 iunie, al zecelea trofeu de la Roland Garros și a devenit legendă: Zeul Zgurii este primul jucător de tenis care triumfă de zece ori la un turneu de Mare Șlem.

Cuplul, la o nuntă în Formentera, Spania, în 2014

Poate că exagerăm sau folosim cuvinte mari, însă nu ne putem abține să n-o introducem în această ecuație a măreției și pe acea brunetă frumușică, cu ochii negri atât de tipic spaniolești și păr creț și lung, care zâmbește timid din tribunele arenelor de tenis în care joacă cel cu care se iubește din adolescență.

Maria Francesca Perello (29), alintată de prieteni și fani Xisca, a crescut alături de Rafael, fiind amică cu sora mai mică a acestuia, Maria Isabel. Se cunoaște cu spaniolul încă de la începuturi, de la șapte ani mai exact, când Rafa ducea o viață liniștită și anonimă pe insula scăldată de soare, dar și lipsită de griji, asigurată de afacerile înfloritoare ale tatălui său, Sebastian Nadal. S-au îndrăgostit unul de altul de când erau copii și astăzi, la 12 ani distanță de când au devenit un cuplu, frumoasa Xisca rămâne talismanul fidel din tribune al starului.

Plaja și marea sunt locurile lor de suflet
Născuți și crescuți în Mallorca și iubitori de apă

Din păcate pentru fanii tenismanului aflat pe locul doi în clasamentul mondial, chiar și după atâția ani, Xisca a rămas la statutul de iubită. Nici urmă de zvonuri despre mult așteptata nuntă, deși cei doi locuiesc de mult împreună, în reședința sportivului din stațiunea Porto Cristo.

Se pare că exemplele celorlalți grei din tenis, Federer, Djokovic și Murray, care s-au însurat și-au devenit tați, pe rând, nu l-au mișcat pe Rafael, care preferă statutul de burlac la 31 de ani.

Sau, cine știe, extrem de discreți cum îi știm, poate că Rafa și Xisca au devenit, în secret, domnul și doamna Nadal.

E clar că cei doi spanioli timizi și deosebit de rezervați n-o să anunțe cu surle și trâmbițe o eventuală logodnă sau nuntă, atâta timp cât, în acești 12 ani, tot ce știm despre ei am aflat de la alții și din fotografiile paparazzilor care îi dibuiesc ușor pe plajele din Mallorca. Deși se iubește cu Maria Francesca din 2005, am aflat că Nadal are prietenă de-abia trei ani mai târziu, printr-o scăpare a antrenorului său, Toni Nadal: „Este un secret bine ținut, dar adevărul este că iubita lui îl așteaptă în Mallorca“.

Peste ani, bănuielile aveau să devină certitudine. Xisca e nelipsită din gașca de oameni apropiați ai lui Nadal, care formează acea galerie plină de afecțiune la cele mai importante turnee. Vorbim de mama sportivului, Ana Maria Parera, de sora lui cu doi ani mai mică, alintată Maribel, și de femeia de care este îndrăgostit încă de când era copil.

La o gală organizată de fundația lui Nadal, în 2011

Până la urmă, Maria Francesca Perello este o tânără independentă și asta îl atrage cel mai mult pe Rafael la ea. După ce a terminat liceul în Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, Xisca s-a mutat la Londra pentru a studia managementul afacerilor în limba engleză, apoi a primit un job în cadrul prestigioasei companii de asigurări Mapfre. Bine, e vorba despre o companie care îl sponsorizează pe Nadal și poate de aici legătura de… nepotism, dar să nu suspectăm dacă nu e cazul. Mai degrabă am spune asta despre noua poziție a fetei la fundația caritabilă a lui Nadal, cea de director de proiecte. Probabil că acest job le dă prilej de bârfă angajaților sportivului, însă, până la urmă, Nadal e omul cu banii și-și permite să creeze un post special pentru iubita lui, plătit pe măsură, probabil. Se estimează că tenismanul a adus în casă, până acum, circa 140 de milioane de dolari, deci bani sunt.

Până la urmă, sportivul și iubita lui sunt foarte scumpi în mărturisiri despre relația lor, singura ei declarație despre jucătorul de tenis fiind cea din biografia lui, „Rafa: Mi Historia“ (2011): „Să călătorim împreună în toate părțile lumii n-ar fi convenabil nici pentru el, nici pentru mine. Rafael are nevoie de spațiu, atunci când participă la turnee, iar ideea ca eu să-i fiu mereu în preajmă, preocupată mereu, mă obosește. M-aș asfixia. Iar el s-ar îngrijora, la rândul lui, pentru mine.“

Xisca (stânga), alături de sora lui Nadal, Maria Isabel, și mama acestuia, Ana Maria Parera

“Chiar și atunci când familia mea mă întreabă ceva despre Rafael, prefer să nu dau multe detalii”, completează jumătatea starului.

Nici Nadal nu este genul care să povestească despre altceva în afară de tenis, fiind cunoscut faptul că spaniolul este sensibil când jurnaliștii depășesc frontiera dintre viața publică și cea privată. În ianuarie, în timpul turneului de tenis din Australia, Nadal a fost întrebat de un reporter despre prezența iubitei lui, în premieră, în tribunele acestui Grand Slam. Sportivul a răspuns cu jumătate de gură și a parat, politicios, alte întrebări pe acest subiect: „Mai bine să ne oprim aici!“.

Mesajul celor doi este, până la urmă, cât se poate de simplu: iubirea lor este a lor, viața Xiscăi este a ei, nouă ne rămâne doar tenisul.

foto: guliver/getty images, hepta

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA