Suferința ascunsă a Selenei Gomez

Vara trecută, cântăreaţa de doar 23 de ani trebuia să facă faţă unor critici usturătoare, după ce-a afişat o siluetă incompatibilă cu statutul ei de star, într-o vacanţă în Mexic. Vă amintiţi, bănuim, de acel infam costum de baie roz, în două piese, care ţipa pe silueta ei rotunjoară.

Selena Gomez GettyImages-490416034
Selena Gomez

”A fost pentru prima dată când am fost supusă unor răutăţi lega­te de silueta mea. Ba, mai mult, ajunsesem să fiu de acord cu unele lucruri spuse de ei. Aşa se întâmplă când stima de sine ajunge să fie la cheremul altora“, spune, azi, o Selena care a scăpat de kilogramele în plus, dar care, pe atunci, a fost lovită serios de acele jigniri. „Voiam să le spun tuturor: «Ha­bar n-aveţi ce se întâmplă. Fac chimioterapie. Sunteţi nişte nemernici»“, avea să răbufneas­că vedeta, într-un interviu pentru publicaţia Billboard, explicând că tratamentul pentru o afecţiune severă cu care luptă de trei ani este cauza acelor kilograme în plus.

„Am fost diagnosticată cu lupus şi am re­curs la chimioterapie. De aceea am luat o pau­ză în carieră. Puteam să fac infarct.“ Este vorba despre acel moment dramatic din anul 2013, când Selena şi-a anulat fără explicaţii con­certele din Australia şi a fost internată într-o clinică de dezintoxicare câteva săptămâni mai târziu. Se vorbea, pe atunci, că Selena a căzut pradă dependenţei de alcool şi chiar celei de droguri. De-abia în mai 2014 s-a făcut lumină în cazul tinerei vedete, după ce bunicul aces­teia, Ricardo, a făcut publică boala Selenei. Dar nu este chimioterapia o măsură extremă pentru acestă boală a sistemului imunitar? Ei bine, nu chiar, căci, în cazurile severe, lupu­sul poate afecta inima, rinichii şi alte organe vitale, iar atunci medicii se folosesc de chimi­oterapie pentru a încetini producţia de celule care atacă ţesuturile sănătoase.

Cum se simte acum fosta iubită a lui Justin Bieber, care, apropo, i-a fost spri­jin moral în aceşti ani grei? „Nu am de ales decât să trăiesc cu durerea, să pun un milion de întrebări, să mă ridic şi să merg mai departe. E aiurea!“, a mărturisit artista, într-o discuţie recentă, pe Twitter, cu fanii ei. Cu toate acestea, Selena s-a întors mai puternică după ce a finalizat tratamentul pentru lupus, boală care a intrat în remisie şi care este ţinută sub control cu ajuto­rul dietei, sportului şi medicaţiei. „Ura mă motivează“, este replica ei pentru cei care au lovit-o când era la pâmânt.