Surprinzător: cine a avut cele mai mari vânzări în muzică în 2016?

Beyonce a avut un an extraordinar de bun în muzică, tocmai de aceea specialiștii au mizat pe faptul că ea va fi pe primul loc în topul vânzărilor. Ei bine, nu!

Mozart a înregistrat cele mai mari vânzări în muzica anului2016.
Mozart a înregistrat cele mai mari vânzări în muzica anului2016.

Lovitura de grație a venit din partea unui nume neașteptat. Nu este vorba despre vreo concurentă de pe scena muzicală RnB. Billboard a anunțat că cele mai mari vânzări le-a avut un set de CD-uri cu muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart… Cine s-ar fi așteptat la asta în 2016? Am spune că vestea este cât se poate îmbucurătoare.

Beyonce Grammy
Beyonce a fost depăşită în vânzări de… Mozart!

Universal Music Group a declarat că, de la lansarea pe 28 octombrie a acestui set „Mozart 225: The New Complet Edition”, în doar 5 săptămâni s-au vândut 1,25 milioane de bucăţi. Prin comparaţie, albumul lui Beyonce, „Lemonade”, s-a vândut în 1,05 milioane copii într-o perioadă similară de 5 săptămâni. Aşadar, iată că atât Beyonce, cât şi Kanye West însuşi (învins cu albumul lui, „Life of Pablo”) sunt nevoiţi să privească cu respect spre bătrânul Mozart. Acest record este cu atât mai frumos cu cât cutia cu CD-uri a fost lansată pentru a marca comemorarea, pe 5 decembrie, a 225 de ani de la moartea marelui geniu al muzicii.

Foto: arhivăINAPOI LA PRIMA PAGINA