Val Kilmer încearcă să își salveze vocea. Ce terapie folosește împotriva cancerului la gât?

A negat cât a putut de mult că ar avea cancer la gât, însă e limpede că Val Kilmer are probleme grave de sănătate. Mai mult, la sfârșitul anului trecut, Val a fost văzut că se foloseşte de un tub traheal pentru a reuşi să respire şi să mănânce. Așa că starul din Batmat va trebui să se supună unui tratament de refacere a vorbirii pentru a-și salva corzile vocale și, implicit, cariera.

Val, de nerecunoscut după ce a aflat că are cancer la gât.

După spusele experților, există șanse reale ca actorul de 57 de ani să se însănătoșească și să vorbească din nou, asta numai dacă își reglează modul în care vorbește: „Val trebuie să lucreze la articulare și la întărirea mușchilor limbii”, a declarat Docotrul Glass, un expert care încă nu l-a tratat pe Kilmer, dar care a lucrat cu alte staruri precum Julio Iglesias sau Sean Connery. ” Trebuie să învețe să-și folosească din nou mușchii din gât pentru a se adapta noilor schimbări care se petrec pe fondul bolii.” Un alt specialist, Start Fische,  și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea actorului:  „Pare grav bolnav. Corzile sale vocale sunt inflamate din cauza bolii sau a tratamentului „.

Așa arăta actorul în 2013, înainte să se îmbolnăvească.

Cu toate  zvonurile legate de boala acto­rului, Val a negat cu tărie că ar suferi de cancer la gât, în timp ce mama lui, Gladys Leach, a povestit în 2015 că fiul ei a fost, în­tr-adevăr, bolnav, și a suferit o operație pentru a înlătura o tumoare la gât. Abia vorbind, cu o voce foarte răgușită, Val a mărturisit că sunetele pe care le scoate seamână cu Marlon Brando după câteva sticle de tequila.

Kilmer s-a chinuit să vorbească la o ecranizare recentă din L.A și a șocat pe toată lumea cu faptul că aproape și-a pierdut vocea de tot: „Val continuă să asigure pe toată lumea că este bine, dar este mai mult decât evident că este bolnav”, a spus o sursă. Din fericire, experții dau vești bune în cazul starului, asigurându-ne că își poate reface glasul dacă se preocupă să-și antreneze vocea. Conform unuia dintre doctori, această terapie constă în a învăța să vorbești din nou, în ciuda inflamației. „Cu puțin timp și o terapie ca la carte, Val se poate reface și poate vorbi din nou ca un om normal”.

Foto: Arhiva Ok!