Ce trebuie să facă Will și Kate atunci când o văd pentru prima dată în zi pe Regina Elisabeta?

Niciodată nu încetează să ne uimească protocolul regal! Deși Regina Elisabeta a II-a a încercat, de-a lungul anilor, să aibă o relație cât mai normală cu cei patru copii ai ei și cu nurorile adiacente, întotdeauna au existat câteva reguli de care au ținut cont. Așa se-ntâmplă și-n cazul nepoților și a partenerilor lor de viață.

Altfel spus, deși William, Harry și Kate par a avea o relație destul de apropiată cu Regina Elisabeta, sunt reguli de care țin chiar și ei. De exemplu, cei trei trebuie să respecte protocolul regal atunci când se-ntâlnesc pentru prima dată într-o zi cu monarhul britanic. Ce-nsemna asta?

Potrivit etichetei regale, orice alt membru al Casei Regale trebuie să facă o reverență în fața Reginei atunci când o întâlnește pentru prima dată, căci aceasta este într-o poziție superoară de titlu sau vârstă. Femeile fac, așadar, o reverență, iar bărbații fac un gest scurt de înclinare a capului (fără înclinarea corpului). De aceea am văzut-o, așadar, pe Kate făcând de câteva ori reverențe în fața Reginei, și alteori nu. Un alt lucru curios este că timpul mai îndelungat alocat reverenței înseamnă un respect profund.

foto: arhivă, Getty ImagesINAPOI LA PRIMA PAGINA