Discurs emoționant! Prințul William despre Prințesa Diana: ”Adevărul este că mama noastră…”

Marți după amiază, cei doi fii ai regretatei Prințese Diana au luat parte la o ceremonie, în cadrul căruia au acordat diverse premii, dar au și susținut discursuri emoționante și pline de compasiune față de cea care le-a dat naștere și care, acum, îi veghează din ceruri.

Diana Awards Inaugural Legacy Awards este evenimentul care a pricinuit întâlnirea celor doi prinți ai Marii Britanii cu douăzeci de tineri care au primit diverse premii, menite să-i răsplătească pe cei care au arătat compasiune și iubire față de alți semeni.

În cadrul evenimentului, cei doi prinți au luat pe rând cuvântul și au oferit celor prezenți discursuri puternice, motivaționale, amintindu-și, evident, de îndrăgita lor mamă și de dedicația acesteia față de cei aflați în nevoie.

”Vara asta se vor împlini 20 de ani de când mama noastră a murit”, își începe, cutremurător, William discursul. ”A reușit atâtea în viața ei! De la stoparea ocarei vizavi de bolnavii de SIDA și până la sprijinul oamenilor fără adăpost, ea a ajutat milioane de oameni. Și adevărul este că a reușit toate acestea până la 36 de ani. Adică, când la momentul morții ei, era mai în vârstă decât mine cu puțin”, a continuat, în aceeași nuanță, Prințul William.

Și nu s-a oprit aici, William a vorbit și despre nenorocul de a-și fi găsit sfârșitul mult prea devreme și despre lucrurile pe care le-ar fi putut face dacă ar mai fi fost în viață astăzi. ”Desigur, nu putem ști niciodată ce-ar fi putut face astăzi. Însă, într-un fel, eu și Harry credem că mama noastră trăiește prin nenumăratele acte de compasiune și curaj pe care le-a inspirat în alții. De aceea, suntem bucuroși că putem să-i folosim numele pentru acest eveniment, în cadrul căruia le recunoaștem meritele tinerilor care fac o schimbare în jurul lor”, a spus cel de-al doilea în linia de succesiune la tron.

La rândul lui, Harry a pomenit-o pe cea care i-a dat naștere, amintindu-și ce a învățat de la ea. ”Unul dintre lucrurile care ne-a învățat este importanța lucrurilor bune făcute atunci când nimeni nu te privește. Ea vizita spitalele noaptea pentru a liniști pacienții, petrecea ore pentru a scrie scrisori să laude munca bună a altora, a reușit atâtea fiind în lumina reflectoarelor, dar a muncit la fel de mult și când luminile s-au stins”, a spus, la rândul lui, Harry.

foto: getty images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA