Jacqueline Bisset, invitata Casei Regale FOTO

Actrița britanică a onorat invitația Familiei Regale la recepția oferită de Principesa Margareta la Palatul Elisabeta.

Jacqueline Bisset și Principesa Moștenitoare Margareta

Principesa Moștenitoare Margareta a găzduit, în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, festivitatea de premiere a laureaţilor celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România. Festivalul se află, de la fondarea lui, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale.

La ceremonia de acordare a premiilor au luat parte Georgică Severin, directorul general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, regizorul Dmitriy Nikolaev, preşedintele juriului Grand Prix Nova 2017, şi actriţa Jacqueline Bisset, pe lângă alte personalități ale culturii române și reprezentanți ai Radiolului național.

Ceremonia de premiere a pieselor a fost urmată de o recepție oferită de Principesa Moștenitoare Margareta în Sufrageria Mare.

Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă Inovaţia. Anul acesta festivalul a primit la Bucureşti un număr record de participanţi – 45 de producţii de înaltă calitate din 26 de ţări din întreaga lume. Ultima zi a concursului a cuprins un workshop destinat tinerilor creatori de teatru radiofonic.

Premiile concursului au revenit Elveției, Croației și Serbiei (pentru Teatru Scurt) și Belgiei, Elveției și Slovaciei (pentru Radio Drama). Trei actori români au primit premii speciale pentru creațiile lor radiofonice din anul trecut: Maria Ploae, Dan Aștilean și Bianca Elena Babașa.

 

Foto: Daniel Angelescu

 INAPOI LA PRIMA PAGINA