Lady Diana, în cuvintele fiilor ei. „E dureros să nu mai poți spune niciodată «mamă»”

Este un an greu pentru prinții William și Harry, căci în august se vor împlini 20 de ani de când mama lor, regretata Prințesa Diana, și-a pierdut viața într-un accident de mașină, plecând prea curând dintre noi.

Diana și fiii ei, într-o vacanță în Mallorca

Când Lady Di a decedat în 1997, lăsa în urmă doi băieți nepregătiți să rămână fără mamă, Will având 15 ani, iar fratele lui, Harry, doar 12.

Cei doi prinți au început să vorbească mai deschis despre această pierdere uriașă din viața lor de-abia în ultimii ani, William, în special, mărturisind la un moment dat că a fost furios după moartea mamei lui și nu a putut vorbi despre acest lucru o perioadă foarte îndelungată.

William și Harry în 2003, la șase ani de la moartea mamei lor

„Cu timpul, devine mai ușor. Dar tot îmi e dor de mama mea în fiecare zi și sunt 20 de ani de când a murit”, spune el.

„Să pierzi un membru apropiat al familiei este una dintre cele mai dureroase experiențe pe care le poate îndura cineva. Să nu mai poți să spui niciodată cuvântul mamă… Am simțit și încă simt un gol în zile deosebite precum cea a mamei”, mai declară prințul.

Un cadru de familie celebru cu Diana și băieții ei

La rândul său, Harry și-a găsit cu greu curajul de a vorbi despre durerea lui.

„În fiecare zi, orice aș face, mă gândesc cum ar fi dacă ea ar fi aici, ce mi-ar spune, cum ar reuși să-i facă pe toți din jurul ei să râdă.”

„Sunt sigur că și-ar dori foarte mult ca eu să am copii, astfel încât să devină din nou bunică. Dar sper ca orice facem eu și fratele meu, în particular sau în public, să o facă mândră”, mărturisește Harry.