O prințesă cunoscută renunță la tron pentru a se căsători cu un om de rând

Este de viță nobilă, are sânge albastru și este nepoata împăratului Japoniei, dar în curând va deveni o femeie de rând, dacă alege să se căsătorească cu un bărbat care nu are nici rang, nici titluri nobiliare.

Ea este Prințesa Mako a Japoniei care își va pierde titlul regal.

Nepoata Împăratului Akihito al Japoniei, Prințesa Mako, va renunța la titlul de prințesă și implicit la privilegiile pe care i le oferă acest titlu pentru a se căsători cu bărbatul iubit, un om de rând. Încalcă cutumele regale în numele dragostei și pentu acest lucru îi va fi luat titlul de prințesă a Țării Soarelui Răsare. Cât despre tron, este oricum exclusă din schemă, pentru că în Japonia succesiunea la tron se face pe linia masculină, tatăl său și fratele mai mic urmându-i la tron regelui Akihito, imediat după unchiul tinerei, Prințul Naruhito.

Este un om de rând, dar va deveni soțul prințesei Japoniei.

Tradiția Japoneză, ca și în cazul altor popoare, prevede ca membrii familiei regale să se căsătorească cu parteneri care provin din aceeași clasă socială, altfel își vor pierde statutul. Prințesa Mako, însă, este îndrăgostită până peste urechi de iubitul său, care a cerut-o de curând și de nevastă. Sunt tineri, au studiat la aceeași facultate, însă pe viitorul soț prințesa l-a cunoscut la un restaurant, în urmă cu 5 ani. De atunci, ea și Kei Komuro sunt nedespărțiți, așa că vor să-și unească destinele pentru totdeauna. Ea este conștientă că această căsătorie vine cu pierderea statutului său privilegiat. Practic se va căsători cu un „prinț proclamat”, „Prince of the Sea”, titlul primit de Kei pentru promovarea plajelor din Kanagawa, și nu cu unul adevărat.

Cele două prințese Kiko și Mako.

Foto: Getty, Captură Video

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA