Prințesa Victoria a Suediei a născut!

Fericire mare pentru Casa Regală Suedeză! Prințesa Moștenitoare a Suediei, Victoria, a adus pe lume, ieri seară, un băiat. Cel de-al doilea născut al Prințesei Victoria și al Prințului Daniel este al treilea în linia de succesiune la tron.

prima_poza
Prima fotografie în patru a familiei Prințesei Victoria

„Copilul si Victoria sunt foarte bine”, este prima declarație oficială oferită de soțul prințesei moștenitoare, Prințul Daniel, după nașterea celui de-al doilea copil al cuplului.

Micuțul a venit pe lume la spitalul Karolinska din Stockholm și este perfect sănătos, informează Agenția France Presse. Mai mult de atât, Casa Regală Suedeză a anunțat că Prințesa Victoria și micuțul său au fost deja externați, urmând ca cei patru să se stabilească la castelul din Haga.

Numele micului prinț, care a avut la naștere 52 de centimetri lungime și a cântarit 3,65 kilograme, urmează sa fie anunțat astăzi, precizeaza agenția DPA.

În vârstă de 38 de ani, prințesa Victoria și soțul ei, în vârstă de 42 de ani, s-au căsătorit în luna iunie 2010. Victoria și Daniel Westling s-au întâlnit în 2002 și s-au logodit în februarie 2009. Westling a fost antrenorul de fitness al prințesei Victoria.

Cuplul princiar are deja o fetiță pe nume Estelle, care a împlinit patru ani. Nou-născutul este al treilea în linia de succesiune la tron, după prințesa Victoria și sora lui sora mai mare, prințesa Estelle, născută în 2012.

sursa foto: pagina oficială de Facebook a Casei Regale Suedeze