Prințul Harry, pentru prima dată gazda unei vizite de stat în Marea Britanie

Recent, declara într-un interviu pentru revista americană Newsweek că nimeni din familia regală nu vrea să ia locul Reginei Elisabeta a II-a la tron, iar acum pare să-și asume din ce în ce mai mult titulatura de prinț. Încă de când Elisabeta și prințul Philip au anunțat că vor mai tăia din lista îndatoririlor regale, din cauza vârstei înaintate, membrii mai tineri ai familiei regale au sărit cu bucurie în ajutorul mornahului. Suntem implicați în modernizarea monarhiei britanice. Nu facem asta pentru noi înșine, ci pentru binele poporului.”, spunea Harry în cel mai recent interviu. 

Va fi gazdă pentru regalitățile spaniole.

Și se pare că luna aceasta, prințul Harry va lua parte la prima sa vizită oficială de stat, fiind gazdă pentru regele și regina Spaniei, la o întâlnire în timpul șederii lor în Marea Britanie. Regele Phelipe și Regina Letizia ai Spaniei vor vizita Regatul Unit între 12 și 14 iulie, fiind oaspeții de seamă ai Reginei și ai Prințului Philip la Palatul Buckingham.

Vor fi oaspeții de seamă ai monarhului britanic.

Conform programului, joi, 13 iulie, prințul Harry le va însoți pe regalitățile spaniole la Westminster Abbey, locul în care regele va depune o coroană de flori la mormântul războiului necunoscut. Phelipe și Letizia vor sosi în Marea Britanie marți, 11 iulie și vor călătorii fără fiicele lor, Prințesele Leonor și Sofia. Cei doi vor participa la o mulțime de evenimente, iar Regina Elisabeta va găzdui miercuri un banchet de stat la Palatul Buckingham, în cinstea oaspeților săi cu sânge albastru.

Foto: Arhiva OK