Regele Olandei a dus, timp de douăzeci de ani, o viață dublă. Ce facea în timpul liber?

Regalitățile duc, de obicei, o viață destul de secretoasă! Îi vedem, desigur, la evenimente importante din cadrul familiei lor sau la cele privitoare la țara lor, în timpul vizitelor de stat, dar nimeni nu știe cum arată, de fapt, viața lor privată, de familie, în spatele ușilor palatelor. Ei bine, Regele Willem-Alexander al Olandei este un exemplu clar în acest sens.

De foarte puține ori avem ocazia să-l vedem în viața lui privată

Soțul Reginei Maxima a Olandei are mai multe secrete decât ne-am fi așteptat! Atunci când nu se află la cârma țării, Regele Willem-Alexander are alte preocupări. Unele despre care nimeni nu a știut nimic timp de douăzeci de ani și pe care acesta s-a gândit să le dea în vileag tocmai acum. Despre ce e vorba?

Despre faptul că atunci când nu poartă coroana și sceptru, Regele Willem dă tronul regal pe manșă! Da, monarhul olandez, asemenea multor altor capete regale de altfel, deține brevet de pilot și e înnebunit după pilotarea avioanelor. Însă, pasiunea lui nu se oprește aici! Regele Olandei a lucrat, în ultimii douăzeci și unu de ani, pe un post de co-pilot pe zboruri comerciale, fără ca nimeni să-l identifice vreodată.

Această informație a ieșit la iveală tocmai în urma unei declarații de-ale lui: ”Găsesc abilitatea de a zbura pur și simplu fantastică. Îți lași problemele în urmă când te înalți în nori. Poți să-ți schimbi total dispoziția și să te concentrezi pe altceva. Asta, pentru mine, este cea mai relaxantă parte dintr-un zbor”.

A fost co-pilot în ultimii 21 de ani

Se pare că acesta a co-pilotat avioane comerciale în ultimii 21 ani și foarte puține persoane l-au recunoscut în aeroport, fiind îmbrăcat în uniforma de pilot, sau să-i identifice vocea atunci comunica cu pasagerii: ”Avantajul e că pot spune mereu că vorbesc în numele pilotului, când le urez bun venit la bord, și nu trebuie să-mi spun numele. Oricum, mulți oameni nici nu ascultă astfel de anunțuri”, a mai declarat, jovial, regele Olandei.

Mărturisirea șocantă a Regelui Willem vine în contextul în care, zilele acestea, face un curs pentru a putea pilota un nou tip de avion, și anume un Boeing 737s, cel care va înlocui prezentul model. ”Va fi interesant să zbor și către alte destinații într-o zi, cu mai mulți pasageri la bord, pe distanțe mai mari. Acesta este motivul pentru care fac acest curs”, a precizat soțul Reginei Maxima.

foto: arhivă OK!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA