News

1-0 pentru Novak Djokovic în lupta cu autorităţile australiene. Un judecător i-a permis şederea în ţară

1-0 pentru Novak Djokovic în lupta cu autorităţile australiene. Un judecător i-a permis şederea în ţară camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Astăzi, tenismanul numărul 1 mondial a câştigat procesul împotriva excluderii sale din Australia, sârbul primind, aşadar, permisul de a sta în această ţară, acolo unde a sosit pentru primul turneu de mare şlem al anului.

După ce guvernul australian i-a anulat viza şi a cerut expulzarea jucătorului pe motiv că nu respectă regulile pandemice de intrare în ţară, Nole a făcut apel, iar azi, judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Drept urmare, tenismanului sârb va fi eliberat imediat din centrul pentru imigranţi din Melbourne, acolo unde a fost cazat pe perioada de judecare a cazului său.

Viza de intrare în ţară a campionului de la Melbourne a fost anulată săptămâna trecută, atunci când acesta a sosit la Antipozi, pe motiv că sportivul nu a adus suficiente dovezi medicale pentru excepţia lui de la vaccinarea anti-covid. Aşadar, deşi primise acceptul organizatorilor de la Australian Open de a participa la acest prestigious turneu, autorităţile australiene au decis să-i anuleze viza, ei având o putere de decizie mai mare decât guvernele locale.

Judecătorul Kelly a declarat că este dezamăgit de felul în care a fost tratat Djokovic de către autorităţile australiene, după ce un profesor şi un doctor eminent au garantat excepţia de la vaccinare a sportivului. Avocaţii lui Novak au arătat că jucătorul a primit o excepţie de la vaccinare după ce acesta a fost testat pozitiv pentru Covid pe 16 decembrie, însă premierul australian Scott Morrison susţine că infectarea recentă nu este un motiv valid pentru exceptarea de la vaccinare.

Este binecunosut faptul că Djokovic este unul dintre cei mai vocali opozanţi ai vaccinării anti-Covid şi că acesta se va folosi de toate portiţele legale pentru a-şi continua cariera fără să se vaccineze. Sârbul ţinteşte către al zecelea titlul la Australian Open, turneu care va începe săptămâna viitoare şi la care participarea lui nu este încă sigură.

Comentarii

Modifică Setările