TV

1 decembrie – televiziunile în sărbătoare

1 decembrie – televiziunile în sărbătoare

De Ziua Naţională, programul televiziunilor se modifică, telespectatorii putând urmări ediţii speciale ale celor mai bine cotate emisiuni din grila fiecărui post.

După cum bine se ştie, de 15 ani încoace PRO TV-ul are un motiv dublu de bucurie: îşi serbează ziua odată cu România. Şi, cum orice zi ne naştere e specială, postul din Pache Protopopescu care i-a incitat pe români să „Gândească liber“ a pregătit diverse programe care au în centrul atenţiei oameni optimişti, care au crezut în şansa lor şi care au reuşit în viaţă.

Vezi aici galeria foto

Astfel, la PRO TV, vă veţi întâlni cu Inna, care va susţine un show chiar în platoul emisiunii lui Cătălin Măruţă. De 1 decembrie, „Happy Hour“, care va avea două ediţii speciale (10.00-11.00 si 15.00-17.30) şi îi va avea ca invitaţi şi pe DJ Sava şi Raluka, Edward Maya sau Akcent, Viorica şi Ioniţă din Clejani şi Miss Mioriţa, o defilare de frumuseţe românească, dar cu totul şi cu totul ieşită din comun.

Imediat după prima întânire cu Cătălin Măruţă, de la 11:00, magia pătrunde în casele românilor odată cu „Harry Potter şi Ordinul Phoenix“, cel de-al cincilea film al seriei care a adunat milioane de fani în întreaga lume.

Şi „Ştirile PRO TV“ vor avea parte de ediţii speciale, iar spre seară vă puteţi delecta cu o nouă ediţie a emisiunii „Dansez pentru tine“, în cadrul căreia va avea loc marea finală a celui de-al zecelea sezon, cu începere de la ora 20.30.

Antena 1 sărbătoreşte 1 decembrie invitaţi speciali şi momente deosebite în cadrul emisiunilor „Observator“, „’Neaţa cu Răzvan şi Dani“, „Acces direct“ şi „Te pui cu blondele“.

Vezi aici galeria foto

Ziua va începe cu matinalul la care sunt aşteptaţi să sosească Octavian Belu şi Ana Porgras, campioana mondială la bârnă, Nico, Maria Cârneci, ansamblul „Teleormanul“, Connect – R şi CRBL.

La ora 13.00 va începe „Observatorul“ cu Oana Frigescu Badiu, care îi va avea ca invitaţi pe CRBL, Puya şi pe cunoscutul medic galatean Nicolae Bacalbaşa, un doctor atipic şi un poet iscusit, care va face o radiografie a Zilei românilor.

„Acces direct“ va îmbrăca şi el haine de sarbatoare şi se va prezenta în faţa telespectatorilor la ora 14.00, cu o ediţie de patru ore. În platou vor veni Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Andreea Marin, Mihai Trăistariu, Ionela Pordan, Elena Merişoreanu, Mihai Constantinescu, Heaven, Anda Adam, Nico, Lavinia şi Adi Minune împreună cu familia lui.

Şi la postul din Băneasa, românii cu experienţe extraordinare de viaţă sunt aduşi în prim-plan, în cadrul campaniei „Împreună dăm viaţă poveştilor“. Istoria vieţii renumitului chirurg pediatru Alexandru Pesamosca, descoperită de echipa de la „Observator“, va fi prezentată începand cu 1 decembrie de Andreea Berecleanu.

Tot astăzi, Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gică Hagi le înfruntă pe blondele lui Dan Negru, la „Te pui cu blondele“.


La Prima TV, ziua naţională e sărbătorită cu filme şi ediţii speciale ale celor mai bune emisiuni.

La ora 14.00, telespectatorii pot urmări „Contele de Monte Cristo“, pentru ca la 18.00 să-şi dea întâlnire cu Cristina Ţopescu la „Focus“.

Spre seară, Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă pregătesc o ediţie specială a „Cronicii cârcotaşilor“ (19.30), iar la ora 23.00 „Mondenii“ vă servesc cu o nouă porţie de râs şi de bună-dispoziţie.

Emisiuni şi ediţii speciale găsim şi la TVR 1, prilejuite de Ziua Naţională a României.

„Aniversarea Zilei Naţionale a României“ începe la ora 10.00, când la TVR 1 se transmite, în direct, parada militară de la Arcul de Triumf din capitală a Ministerului Apărării Naţionale, slujba de Te Deum oficializată la Alba-Iulia şi depunerile de coroane, concomitent cu dezbateri în studio. Aici, Ruxandra Gheorghe şi Lucian Pîrvoiu vor discuta cu invitaţi precum jurnalistul Mircea Vasilescu, istoricul Adrian Cioroianu şi, în duplex de la Iaşi, cu scriitorul Liviu Antonesei.

De la ora 13.00, Eugenia Vodă o are invitată la „Profesioniştii“ pe scriitoarea germană de origine română Herta Muller, laureată în 2009 cu Premiul Nobel pentru Literatură.

La fel ca anul trecut, Marina Almăşan Socaciu este, începând de la ora 14.20, gazda unui show maraton, în care TVR îi sărbătoreşte pe românii care au obţinut performanţe în competiţii internaţionale. Ediţia specială „Ne vedem la TVR... de 1 Decembrie“ va avea o durată de aproape patru ore, iar în platou vor sosi Paula Seling şi Ovi, campioana mondială la bârnă Ana Porgras, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, trupa Millenium, campionul mondial la haltere Valeriu Calancea, actorul Bogdan Stanoevici, Adrian Daminescu, trupa Gloria, Victor Yila şi grupul Allegretto.

De la ora 18.30, TVR 1 a programat difuzarea documentarului „Cavalerii cerului“ („Knights Of The Sky“), în regia tânărului Nicholas Dimăncescu, american de origine română.

Seara va aparţine divertismentului, astfel că, de la ora 21.10, Gianina Corondan şi Ovi vor fi gazdele emisiunii în direct „Eurofan“. Pentru că este prima oară înainte de finala din 31 decembrie când concurenţii la Selecţia Natională Eurovision 2011 îşi pot face cunoscute piesele din concurs, integral, acest program le oferă şansa să-şi prezinte atuurile în faţa telespectatorilor care urmează să-i voteze.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României se încheie cu filmul „Tertium non datur“, o ecranizare după povestirea „Capul de zimbru”, de Vasile Voiculescu, în regia lui Lucian Pintilie şi avându-i ca protagonişti pe Victor Rebengiuc, Gabriel Spahiu şi Bogdan Stanoevici.

Modifică Setările