News

De 1 decembrie, Trenul Regal a refăcut un drum istoric

De 1 decembrie, Trenul Regal a refăcut un drum istoric

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au călătorit de la Gara Sinaia la Gara de Nord din Bucureşti, cu Trenul Regal, în amintirea drumului parcurs acum 95 de ani de Regele Ferdinand şi de Regina Maria.

Acum 95 de ani, familia regală se întorcea în Bucureşti cu trenul regal, de la Alba Iulia, după Marea Unire. Ieri, cu ocazia Zilei Naţionale, Trenul Regal a fost scos din nou din depou pentru o călătorie omagială, între Gara Sinaia şi Gara de Nord din Bucureşti, înfiinţate în timpul domniei Regelui Carol I.

Principesei Moştenitoare Margareta şi Principelui Ralu li s-au alăturat Principesa Elena şi Principele Nicolae, precum şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, şi ambasadori, oameni de cultură şi câţiva elevi olimpici.

După un ceremonial în Gara Sinaia, Trenul Regal a plecat la ora 13.00 spre Gara Câmpina, unde a făcut oprire pentru un alt ceremonial. La 14.23, oaspeţii ajungeau deja la Gara Ploieşti, unde a avut loc un moment similar, timp de un sfert de oră, după care trenul a ajuns la destinaţia finală la 15.45, unde a fost primit în acorduri de muzică militară.

Membrii Casei Regale şi invitaţii lor au participat la ceremonia prin care Salonul oficial a revenit la denumirea iniţială de Saln Regal, unde a avut loc vernisajul unei expoziţii de fotografie despre istoria căilor ferate române.

Foto: Casa Regală

Modifică Setările