Body & Soul

10 alimente de evitat în dietă

10 alimente de evitat în dietă

Jessica Alba şi una dintre fiicele ei

Sunt acele mici plăceri vinovate, nelipsite din alimentaţia noastră. Şi ele poartă, într-adevăr, vina acelor kilograme în plus, care se agaţă cu încăpăţânare de silueta ta. Noi te motivăm să înlături aceste pericole din farfurie . Vei câştiga sănătate!

1.     Sucurile acidulate

Îţi vine să crezi sau nu, dar doar un pahar de 300 de ml te face mai „bogat“ cu 120 de calorii. Îndulcitorii artificiali, cofeina, sodiul şi ceilalţi aditivi fac din aceste băuturi carbogazoase adevărate bombe calorice, motiv pentru ca tu să te hotărăşti să renunţi la ele, în favoarea apei.

La ce renunţi: 30 de pahare de suc

Câte calorii scazi: 3.600

2.     Cartofii prăjiţi

Conţin sare, sunt prăjiţi în ulei şi nu te poţi opri din a-i mânca. Chiar şi o porţie medie de cartofi prăjiţi, consumată pe săptămână, este de-ajuns pentru a-ţi sabota întreaga dietă, căci într-o farfurie se află peste 500 de calorii.

La ce renunţi: 5 porţii medii

Câte calorii scazi: 2.500

3.     Fast Food

Nu te poţi abţine să nu comanzi un meniu, în oraş, măcar o zi pe săptămână? De dragul siluetei tale, ar trebuie s-o faci. Este vorba de a renunţa la o cantitate enormă de calorii, căci doar o simplă porţie cu un hamburger şi cartofi prăjiţi conţine peste 1.000 de calorii.

La ce renunţi: 5 meniuri

Câte calorii scazi: 5.000

[caption id="attachment_384614" align="alignnone" width="640"]rp_gwyneth_paltrow_costum_de_baie.jpg Gwyneth Paltrow evită alimentele care conţin gluten[/caption]

4.     Îngheţata

Nimic nu-i mai plăcut, într-o zi călduroasă de vară, decât o cutie de îngheţată de vanilie, în faţa televizorului! Dar puţine lucruri sunt mai nocive decât acest răsfăţ dulce, care-ţi aduce la pachet şi circa 200 de calorii.

La ce renunţi: 10 îngheţate

Câte calorii scazi: 2.000 (cea de vanilie) şi 2.500 (cea de ciocolată)

5.     Vinul

Un pahar de vin roşu pe zi este sănătate curată, spun unii. Dacă obişnuieşti să te relaxezi cu un pahar după cină, poate că nu-i rău să ştii că acel pahar conţine mai mult de 120 de calorii. Încearcă, măcar, să bei vin până în ora 19, înainte de ultima masă, pentru ca acesta să aibă un efect digestiv.

La ce renunţi: 30 de pahare

Câte calorii scazi: 3.600

6.     Caffè Latte

Păstreaza cafeaua fără adaosuri de la micul dejun, dar renunţă la specialităţile cu lapte şi cu frişcă, în special dacă le bei în a doua parte a zilei. Sunt nişte delicioase bombe calorice, zahărul, laptele, frişca şi siropul din ele însemnând cam 200 de calorii la o cană.

La ce renunţi: 30 de Caffè Latte mari

Câte calorii scazi: 6.000 sau 3.900 (cu lapte degresat)

51929210 Happy couple Olivia Wilde and Jason Sudeikis spend a day at the beach with their son Otis Sudeikis in Maui, Hawaii on December 13, 2015. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813
Olivia Wilde a fost vegetariană până când a rămas însărcinată

7.     Carne

Nu poţi trăi fără grăsimile nesănătoase din carne? Nici dacă îţi spunem că, dacă renunţi la două mese cu carne pe zi, vei spune „Adio“ la peste 300 de calorii? Sau că grăsimile saturate din carnea de porc, vită sau miel sunt principalele responsabile de creştea nivelului de colesterol din organism?

La ce renunţi: 30 de porţii mici de carne

Câte calorii scazi: 9.000

8.     Ciocolata

O bucăţică de ciocolată neagră este cea mai sănătoasă alegere pentru pofta ta de dulce, dar ce se întâmplă când această poftă scapă de sub control? Silueta ta va avea de suferit. Asta deoarece doar câteva pătrăţele de ciocolată cu lapte conţin peste 200 de calorii.

La ce renunţi: 30 trataţii cu ciocolată

Câte calorii scazi: 5.100 (ciocolata neagră) şi 6.300 (cea cu lapte)

9.     Gustările

Dacă vrei să slăbeşti, gustările pot fi cele mai bune prietene ale tale. Nu şi dacă alegi unele nesănătose, care conţin calorii goale, fără aport nutritiv. Biscuiţii săraţi sau cei cu brânză sunt doar câteva exemple de snack-uri care îngraşă. E de ajuns să-ţi spunem că 10 astfel de biscuiţi conţin 160 de calorii…

La ce renunţi: 30 de biscuiţi

Câte calorii scazi: 480

10.  Chipsurile de cartofi

Aceste gustări nocive ar trebui să fie într-o ligă a lor. Cea a duşmanilor de temut ai siluetei. Crezi că nu faci excese dacă mănânci doar două pungi pe săptămână? Greşit! O pungă de 100 g conţine nu mai puţin de 500 de calorii.

La ce renunţi: 10 pungi

Câte calorii scazi: 5.000

Foto: Shutterstock

Modifică Setările