Vedete

10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Ce se întâmplă cu moştenirea lui muzicală după documentarul defăimător “Leaving Neverland”?

10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Ce se întâmplă cu moştenirea lui muzicală după documentarul defăimător “Leaving Neverland”?

Acuzaţiile de pedofilie l-au urmărit dramatic încă din timpul vieţii. Dar niciodată valul de opinii negative la adresa lui nu a fost mai puternic decât anul acesta – tocmai anul acesta, când s-a împlinit un deceniu de la moartea Megastarului.

Şi asta pentru că în urmă cu câteva luni a fost lansat documentarul Leaving Neverland, în care James Safechuck şi Wade Robson au descris în amănunt anii de presupuse abuzuri sexuale la care i-ar fi supus Michael Jackson când erau copii, pe domeniul lui Neverland. Primele două părţi ale documentarului au fost urmărite de pe 9,2 milioane de oameni, transformându-l în cel mai vizionat documentar HBO din istorie. Reacţiile unor radiouri şi televiziuni au venit imediat, anunţând interzicerea muzicii lui. Dar numele Megastarului şi moştenirea lui muzicală se dovedesc acum mai puternice de-atât şi mai presus de orice material defăimător.

Show-ul Cirque du Soleil dedicat lui poate fi văzut în continuare în Las Vegas. Iar musicalul Don’t Stop Till You Get Enough, pe care producătorii de pe Broadway anunţaseră că îl pregătesc îşi continuă drumul către scenă şi va avea premiera vara viitoare. Clipurile lui sunt în continuare urmărite în întreaga lume, iar vizualizări au scăzut cu doar 6 procente – o influenţă remarcabil de mică a documentarului HBO. Iar cei de la Nielsen, autoritatea supremă în materie de vânzări în muzică, raportează că vânzarea albumelor lui a crescut. În total, Jackson Estate a încasat peste 2,4 miliarde de dolari de la moartea artistului – din vânzarea câtre Sony a jumătate din catalogul lui muzical şi din muzica produsă de el la EMI.

Foto: Getty Images

Modifică Setările