News

10 donaţii consistente făcute de vedete pe timpul pandemiei

10 donaţii consistente făcute de vedete pe timpul pandemiei

Pandemia i-a separat fizic pe oameni pentru o perioadă îndelungată, fiecare căutând să se izoleze pentru a nu fi în pericol de infectare, dar, în acelaşi timp, a întărit legăturile sufleteşti şi a determinat gesturi de solidaritate impresionante.

Cei cu bani, vedete sau necunoscuţi publicului larg, nu au stat pe gânduri şi au făcut donaţii pentru cei aflaţi în dificultate. Beyoncé este doar una dintre celebrităţile care au contribuit la alinarea durerii victimelor crizei sanitare. Prin fundaţia BeyGOOD, ea s-a arătat dispusă să doneze câte 5.000 de dolari pentru cei care au fost evacuaţi din case după ce nu au mai avut bani să îşi plătească ratele către bancă sau chiria. Înscrierile pentru primirea ajutorului s-au făcut pe site-ul artistei, începând cu 7 ianuarie. Vor fi selectate 100 de persoane care vor fi ajutate.

Kim Kardasian a ajutat 1.000 de persoane cu câte 500 de dolari, înainte de Crăciun. Înscrierile pentru primirea banilor s-au făcut prin intermediul unei aplicaţii. 

În aprilie 2020, Tiger Woods a participat la un turneu online caritabil de poker cu scopul de a strânge 1 milion de dolari pentru fondul „Muntele Sinai”. Fanii au putut urmări evenimentul pe Twitch TV şi au donat bani, cât şi-a permis fiecare. Participarea la un asemenea turneu poate fi o idee şi pentru celebrităţile din România. Cu siguranţă că se va găsi o platformă care să îl găzduiască. Operatorii de top au secţiuni speciale de poker, aşa cum puteţi vedea din oferta Betano prezentată pe Casinos.ro.

Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a bătut orice record în materie de donaţii: 1 miliard de dolari. Fondurile au fost direcţionate cu preponderenţă către educaţie şi sănătate.

Kylie Jenner, un nume cunoscut în lumea artiştilor de make-up de peste ocean, a donat mai întâi 1 milion de dolari, apoi 6.000 de pounds de gel dezinfectant spitalelor şi altor centre medicale din California.

Nici Michel Jordan nu a rămas nepăsător faţă de dramele din jurul său. Fostul baschetbalist s-a numărat printre cei care au sprijinit lansarea iniţiativei #ToastYourTeam, prin care comunităţile au fost susţinut industria ospitalităţii. În urma donaţiilor, s-au strâns 100.000 de dolari pentru angajaţii care au avut de suferit din cauza închiderii restaurantelor şi barurilor.

La rândul său, celebra realizatoare de emisiuni Oprah Winfrey a făcut o donaţie de 10 milioane de dolari. Un milion a fost virat în contul Fondului de Hrană al Americii, restul banilor fiind distribuit către organizaţii de pe tot teritoriul ţării.

Paris Hilton, prin „The Hilton Foundation”, a făcut una dintre cele mai generoase donaţii, de 10 milioane de dolari. Banii nu au ajuns numai în SUA, ci şi în afara ţării. „Filantropia joacă un rol critic în această perioadă. Aproximativ 5 milioane de dolari vor merge către oamenii fără adăpost din Los Angeles, iar 5 milioane către ţările africane”, a anunţat Paris, la momentul respectiv. 

Cântăreţii de rap Jay-Z şi Meek Mill au trimis 100.000 de măşti chirurgicale închisorilor din Statele Unite, prin intermediul organizaţiei REFORM.

Rihanna a donat în total 6 milioane de dolari, tot prin intermediul unei fundaţii. Fondurile au fost folosite pentru combaterea răspândirii coronavirusului şi pentru ajutorarea bătrânilor şi persoanelor fără adăpost din New York City şi Los Angeles.

În contextul în care criza sanitară se prelungeşte, nicio donaţie nu poate fi suficient de mare pentru a acoperi pagubele materiale şi umanitare, dar fiecare dolar contează.

Acest articol conţine elemente publicitare.

 

Modifică Setările