Filme

100% adrenalină  în „De neoprit”

100% adrenalină  în „De neoprit”

Acţiunea peliculei, susţinută de-o intrigă incitantă şi de efecte speciale bine realizate, te ţine cu sufletul la gură. „De neoprit” poate fi urmărit acum şi de acasă, fiind lansat pe DVD şi Blu-Ray.

Nu este încă un film de acţiune ca multe altele realizate la Hollywood. Şi, ca dovadă a faptului că cei care au trudit la el n-au făcut treabă de mântuială şi că pelicula este realizată într-o manieră cinematografică excepţională, este nominalizarea la Oscar pe care a primit-o „De neoprit” anul acesta pentru sunet. Din păcate, realizatorii lui n-au câştigat trofeul, dar au plecat acasă cu consolarea că pelicula a înregistrat un real succes printre amatorii de producţii de calitate şi, ca atare, a strâns un profit bunicel (numai în primul weekend a adunat peste 22 de milioane de dolari din biletele vândute).
Filmul care-l are în prim plan pe Denzel Washington oferă 100 de minute de încordare maximă. Inspirată dintr-o poveste reală, drama relatează modul în care o companie de cale ferată se străduieşte să evite o catastrofă feroviară ce ar putea afecta un oraş extrem de populat din Statele Unite. O garnitură de tren lungă de o jumătate de milă, încărcată la capacitate maximă cu substanţe toxice şi combustibil lichid, se desprinde în mod accidental de locomotivă şi goneşte în cea mai mare viteză spre un oraş din vecinătate, fără ca vreun om să aibă control asupra ei. Un inginer feroviar cu experienţă, pe nume Frank Barnes, care este pe punctul de a-şi pierde locul de muncă din cauza restructurărilor pe care le plănuieşte compania angajatoare, face echipă cu un tânăr conductor pe nume Will Gordon cu scopul de a împiedica deraierea într-o curbă a trenului.

Regia: Tony Scott
Distribuţia: Denzel Washington, Chris Pine
Gen film: Acţiune

Foto: Odeon


Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările