News

100 de ani de la naşterea Mariei Tănase

100 de ani de la naşterea Mariei Tănase

Astăzi, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, cea care a fost supranumită „pasărea măiastră“ de către istoricul Nicolae Iorga, iar momentul este marcat chiar şi de motorul de căutare Google, care şi-a modificat logoul pentru a o sărbători pe celebra cântăreaţă română.

Noul logo o prezintă pe Maria Tănase în timp ce cântă la un microfon retro. Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate celebră în toată lumea. Motorul de căutare alege rar să omagieze o personalitate din ţara noastră, în galeria logourilor dedicate României numărându-se Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul şi Ziua Naţională a României.

Maria Tănase s-a născut pe 25 septembrie 1913, în mahalaua Cărămidarilor din Bucureşti, fiind al treilea copil al Anei Munteanu şi a florarului Coandă Tănase. A urcat pe scenă pentru prima dată când avea 8 ani. A urmat trei clase la Liceul „Ion Heliade Rădulescu“, apoi s-a retras pentru a-şi putea ajuta familia la munca în grădină. Când avea 15 ani a participat la Miss România, iar doi ani mai târziu a plecat de acasă şi s-a angajat casieriţă într-un birt. Acolo obişnuia să şi cânte, fiind astfel descoperită de Sandu Eliad, cunoscut publicist şi regizor de teatru al vremii.

Citeşte mai multe despre viaţa Mariei Tănase pe adev.ro/mtmwu6

Modifică Setările