News

100 Cadillac-uri roz, coşciug placat cu aur şi un preot care-a pipăit-o pe Ariana Grande. Află mai multe despre ceremonia funerară, de şapte ore, a Arethei Franklin

100 Cadillac-uri roz, coşciug placat cu aur şi un preot care-a pipăit-o pe Ariana Grande. Află mai multe despre ceremonia funerară, de şapte ore, a Arethei Franklin camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

Regina muzicii soul şi-a luat “Adio!” de la noi pe 31 august, în Detroit, în cadrul unei ceremonii fastuoase la care au participat staruri muzicale precum Ariana Grande, Chaka Khan şi Stevie Wonder, dar şi alţi numeroşi admiratori ai regretatei cântăreţe. Ceremonia a fost organizată la două săptămâni după ce Aretha a pierdut lupta cu cancerul pancreatic, la vârsta de 76 de ani.

Cu o durară impresionantă de şapte ore, ceremonia funerară a Arethei Franklin - organizată la biserica ei din Detroit, Greater Grace Temple - a avut, cum era şi de aşteptat, momente de-o tristeţe copleşitoare, dar, în mare, a celebrat-o pe Regina Soul, mulţimea începând, la un moment dat, chiar  să danseze spontan pe ritmul muzicii, în onoarea regretatei dive.

Având în vedere originile muzicale ale cântăreţei – gospel-ul era stilul care i-a amprentat prima parte a carierei sale – cântăreţii invitaţi să urce pe scenă în timpul ceremoniei au abordat acest gen muzical. Astfel, Stevie Wonder, Chaka Khan, Ariana Grande, Faith Hill şi Jennifer Hudson au susţinut o reprezentaţie plină de emoţie la înmormântarea celei care a fost denumită “Vocea unei generaţii”.

Ceremonia condusă de bishopul Charles Ellis III a inclus discursuri din partea preşedinţilor Bill Clinton şi Barack Obama, prestaţii muzicale ale celor de la Clark Sisters şi Smokey Robinson, dar şi cuvinte înduioşătoare din partea membrilor familiei sale. Regina Soul n-a fost doar o mare cântăreaţă şi-o activistă, o feministă înrăită – încă de pe vremea când feminismul nu era la modă – , ci şi o mătuşă, o bunică şi o prietenă cum puţini există în lumea entertainment-ului.

Astfel, ultimul drum al Reginei Soul a fost făcut în mare stil! A inclus 100 de maşini Cadillac roz, un coşciug placat cu aur, tributul a trei preşedinţi americani şi o slujbă susţinută de peste 12 preoţi.

Până şi ţinuta regretatei cântăreţe a fost aleasă cu mare grijă. Aretha a fost schimbată în fiecare zi - începând de marţi, de când trupul neînsufleţit i-a fost depus la capelă - în rochii spectaculoase, ba aurii, ba din dantelă, accesorizate fiecare cu pantofi Christian Louboutin. Vineri, în ziua înmormântării, Aretha a avut o rochie aurie, sclipitoare, şi pantofi care să se asorteze. Au fost patru zile de high fashion pentru Aretha Franklin, ultimele, din păcate, în care admiratorii ei au putut s-o viziteze în Detroit, oraşul în care coşciugul ei deschis a fost expus.

Din păcate, pe parcursul îndelungatei ceremonii de înmormântare, susţinute pe 31 august, au avut loc şi incidente neplăcute. Se pare că bishopul Charles H Ellis III a atins-o pe sâni pe Ariana Grande şi a făcut glume nepotrivite despre numele ei. Videoul în care Ariana este îmbrăţişată de preot, după ce de-abia cântase (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, a Arethei Franklin, a devenit viral, pe internet, unde s-a creat şi “mişcarea” #RespectAriana.

Momentul mult blamat, devenit viral pe internet

Preotul cu pricina n-a avut încotro şi şi-a cerut ulterior scuze: “N-a fost intenţia mea să-i ating sânii. Nici nu ştiu cum de s-a întâmplat întreaga poveste, probabil că mi-am pus braţul în jurul ei şi din greşeală… Poate că am fost prea prietenos, motiv pentru care îmi cer scuze”, a conchis acesta.

Daţi click mai jos pentru mai multe imagini de la ceremonia funerară a Arethei Franklin!

Modifică Setările