Fashion

100 de ani de Vogue! Portrete iconice cu vedete din istoria fashion

100 de ani de Vogue! Portrete iconice cu vedete din istoria fashion

Linda Evangelista

Un secol de stil!

Cea mai cunoscută revistă de fashion din lume aniversează 100 de ani de glamour, printr-o expoziţie cu aproape 300 fotografii iconice ale modelelor care-au apărut în paginile Vogue, care va fi deschisă publicului în februarie.

Claudia Schiffer în 1989

Printre aceste şedinţe foto de-a lungul istoriei, se numără pictoriale controversate, cum a fost cu modelul “heroin chic” Kate Moss din 1993, Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Anne Gunning, Gwyneth Paltrow ori David Beckham, dar şi alte staruri ale momentului. Şi unele legende au apărut în paginile Vogue de-a lungul timpului, precum Fred Astaire ori Marlene Dietrich.

Kate Moss in 1993
Kate Moss in 1993

Kate Moss în 2008
Kate Moss în 2008

Focusul este pe controversele ultimilor 100 de ani de revistă de modă, indiferent că vorbim de supermodele, staruri de cinema, regalităţi sau bărbaţi. Şi fotografii sunt celebraţi astfel.

Anne Gunning

Printre fotografiile iconice cu vedete ale timpurilor se numără şi Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford, supermodelele anilor ’90 care au revoluţionat moda.

Linda Evangelista
Linda Evangelista

“Sunt fotografii minunate şi fiecare dintre ele vor apărea la Galeria Naţională de Portrete, dar sunt şi parte integrală a revistei. Este absolut fascinant să vezi schimbările de stil în ultimele decade, cât şi subiectele care primesc recunoaştere în acest sens, în fiecare decadă”, a declarat editorul-şef al ediţiei britanice Vogue, Alexandra Shulman.

Fred Astaire
Fred Astaire

Modifică Setările