Spectacole

14 zile estivale de arta in Bucuresti si Sinaia

de admin

Comunitatea de arta va invita sa participati la Summer Art Salon, un manifest de amploare dedicat artei, ce va avea loc in perioada 6-20 iulie. Salonul reuneste lucrarile a numerosi artisti si vor putea fi admirate timp de doua saptamani in Bucuresti si Sinaia.

Evenimentul se va desfasura in perioada 6-20 iulie 2013 la Vila Camelia, in Sinaia si Europa Royale Hotel si Galeria Saint Ink in Bucuresti.

Dupa succesul inregistrat la Spring Art Salon, Summer Art Salon aduce o perioada mai lunga de expunere – 2 saptamani si o prima activitate desfasurata in afara Bucurestiului.

Summer Art Salon este un manifest al artei active, un concept inovator care transforma orice spatiu intr-o adevarata galerie de arta. Expozitiile au caracter nomad, incercand sa populeze cat mai multe spatii conventionale in locuri de intalnire a artei.

Dupa Bucuresti, salonul de arta se muta vara aceasta si in Sinaia. Orasul regal redevine un centru de intampinare a artei, unde isi expun lucrarile artisti din diferite orase ale tarii - Iasi, Ploiesti, Bucuresti, Beius, Braila.

Sinaia - ca si obiectiv turistic de mare interes datorita trecutului istoric si personalitatilor culturale care au trait si au creat in acest loc- este contextul ideal pentru desfasurarea Summer Art Salon. Printre obiectivele principale ale orasului regasim Manastirea Sinaia, ctitorita de spatarul Mihail Cantacuzino in anul 1695, Castelul Peles, resedinta de vara a regelui Carol I, ridicat in perioada anilor 1875 – 1883, sau Casino-ul, ridicat in anul 1913, care in prezent gazduieste numeroase evenimente de arta. Summer Art Salon se inscrie in aceasta linie ilustra si doreste sa redea orasului efervescenta artistica de alta data.

Summer Art Salon vine in continuarea Spring Art Salon, desfasurat in Bucuresti in luna aprilie si care a insemnat 3 zile de expozitii in 5 locatii concomitente din centrul Bucurestiului: Van Gogh Grand Cafe, Hotel Tempo, Hotel Trianon, Bruno-wine bar si Galeria Horatiu Malaele. Toate aceste spatii au gazduit lucrarile a peste 30 de artisti ai Comunitatii de arta.

Summer Art Salon, Bucuresti 2013

6-20 iulie 2013

Unde: Europa Royale Hotel, Galeria Saint Ink, Vila Camelia

Vernisaj: 6 iulie, Sinaia, Vila Camelia, ora 16.00

Vernisaj: 13 iulie, Bucuresti, Europa Royale Hotel & Galeria Saint Ink, ora 19.30

www.comunitateadearta.com

Modifică Setările