Filme

FOTO Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog

FOTO Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog

Pe Croazetă, nu doar vechii actori au fost primiţi pe covorul roşu cu o ploaie de aplauze şi de bliţuri. Labradorul Buddy a demonstrat că şi starurile patrupede pot avea parte de aceeaşi popularitate.

Buddy a jucat în lungmetrajul "White God/ Feher Isten", realizat de regizorul maghiar Kornél Mundruczó, care a primit, vineri seară, trofeul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Personajul principal al filmului este Hagen - rol interpretat de Buddy şi de dublura acestuia, Luc -, un câine abandonat de stăpâni şi care este luat de pe stradă de un bărbat care îl antrenează pentru a deveni câine de luptă.

Palm Dog Award, care i-a revenit anul acesta lui Buddy, este echivalentul dedicat câinilor al premiului Palme d'Or, distincţia supremă a Festivalului de la Cannes.

"Ce onoare, ce căţel fenomenal", a spus Toby Rose, organizatorul premiilor Palm Dog, care a catalogat filmul drept o intersectare între "Inglorious Barsterds" şi "Ben Fur" - parafrazare a celebrelor pelicule "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", de Quentin Tarantino, şi "Ben-Hur", de William Wyler.

În scena de deschidere a filmului, o haită de 250 de câini furioşi aleargă după protagonist, într-un cor de lătrături zgomotoase.

Majoritatea câinilor folosiţi în film au fost salvaţi în viaţa reală dintr-un adăpost de animale, fiind adoptaţi de actori şi de prietenii acestora după încheierea filmărilor.

Trofeul Palm Dog, un os din material textil umplut, a fost înmânat regizorului Kornél Mundruczó, care a afirmat că experienţa de a lucra cu vedetele canine a fost una "înălţătoare". Buddy şi Luc "se află la Los Angeles", a spus Kornél Mundruczó, care a promis că va trimite osul dresorului acestora.

Foto: pagina oficială

Comentarii

Articole asemănătoare

Filme

Cele mai bune filme psihologice din toate timpurile

E un gen cinematografic mai puţin gustat decât comediile ori filmele de acţiune, dar are un public constant, fidel, doritor de suspans, mister, fiori şi un altfel de-a povesti şi de-a face artă.

Gossip

Uma Thurman, din nou în braţele lui André Balazs?

Potrivit publicaţiei „Voici“, actriţa s-ar fi împăcat cu fostul ei partener de origine maghiară, omul de afaceri André Balazs, de care s-a despărţit în 2008, după o relaţie tumultoasă care a durat trei ani.

FOTO Oscar 2014 – cine a luat aurul?

Filme

FOTO Oscar 2014 – cine a luat aurul?

Anul acesta, s-au duelat nume grele ale ecranului, iar producţiile intrate în competiţie pentru marele trofeu au adunat cele mai bune critici. Mulţi au pariat pe DiCaprio, care însă n-a fost nici anul acesta printre câştigători, însă alte premii au fost destul de previzibile. „And the Oscar goes to…“

Elena Cârstea răbufneşte

News

Elena Cârstea răbufneşte

După mai mulţi ani în care a stat departe de scena din România, cântăreaţa a decis să clarifice unele lucruri care au apărut despre ea în presa autohtonă. Nu de alta, dar tot se apropie sfârşitul anului, un moment al bilanţului şi al încheierii unor socoteli mai vechi.

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

TV

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

Ieri, invitata de onoare de la “Teo Show” a fost Maia, fetiţa gazdei emisiunii, care s-a descurcat excelent în faţa camerelor de filmat şi n-a ezitat să-şi pună mama în dificultate.

FOTO & VIDEO Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, din nou împreună pe marile ecrane

Filme

FOTO & VIDEO Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, din nou împreună pe marile ecrane

La 12 ani de la ultima lor colaborare, în “Marfa şi banii” al lui Cristian Puiu, cei doi actori români revin pe ecrane în „Love Building”, proiectul lor şi-al lui Dorian Boguţă, produs în cadrul Actoriedefilm.ro, pe care cei trei au fondat-o.

Patrupedul care a făcut furori la Cannes

News

Patrupedul care a făcut furori la Cannes

Cine spune că doar bipezii sunt vedete pe Croazetă? Pudelul Baby Boy din filmul "Behind the Candelabra" al lui Steven Soderbergh a câştigat premiul Palm Dog.

VIDEO Gwyneth Paltrow, provocatoare în „Iron Man 3“

Filme

VIDEO Gwyneth Paltrow, provocatoare în „Iron Man 3“

Actriţa face din nou cuplu cu Robert Downey Jr. în cel mai nou film al seriei “Iron Man”, unde actorii sunt surprinşi şi în scene hot. Cu părul despletit, trupul bine tonifiat şi cu vedere la decolteu, Gwyneth Paltrow interpretează în film rolul Virginiei "Pepper" Potts, iubita

Leo DiCaprio vrea să ia o pauză de cinema

Filme

Leo DiCaprio vrea să ia o pauză de cinema

Ultimii ani au fost foarte încărcaţi din punct de vedere profesional pentru celebrul actor, fapt pentru care simte că-i trebuie mai mult timp pentru a-şi încărca bateriile.