Filme

FOTO Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog

FOTO Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog

Pe Croazetă, nu doar vechii actori au fost primiţi pe covorul roşu cu o ploaie de aplauze şi de bliţuri. Labradorul Buddy a demonstrat că şi starurile patrupede pot avea parte de aceeaşi popularitate.

Buddy a jucat în lungmetrajul "White God/ Feher Isten", realizat de regizorul maghiar Kornél Mundruczó, care a primit, vineri seară, trofeul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Personajul principal al filmului este Hagen - rol interpretat de Buddy şi de dublura acestuia, Luc -, un câine abandonat de stăpâni şi care este luat de pe stradă de un bărbat care îl antrenează pentru a deveni câine de luptă.

Palm Dog Award, care i-a revenit anul acesta lui Buddy, este echivalentul dedicat câinilor al premiului Palme d'Or, distincţia supremă a Festivalului de la Cannes.

"Ce onoare, ce căţel fenomenal", a spus Toby Rose, organizatorul premiilor Palm Dog, care a catalogat filmul drept o intersectare între "Inglorious Barsterds" şi "Ben Fur" - parafrazare a celebrelor pelicule "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", de Quentin Tarantino, şi "Ben-Hur", de William Wyler.

În scena de deschidere a filmului, o haită de 250 de câini furioşi aleargă după protagonist, într-un cor de lătrături zgomotoase.

Majoritatea câinilor folosiţi în film au fost salvaţi în viaţa reală dintr-un adăpost de animale, fiind adoptaţi de actori şi de prietenii acestora după încheierea filmărilor.

Trofeul Palm Dog, un os din material textil umplut, a fost înmânat regizorului Kornél Mundruczó, care a afirmat că experienţa de a lucra cu vedetele canine a fost una "înălţătoare". Buddy şi Luc "se află la Los Angeles", a spus Kornél Mundruczó, care a promis că va trimite osul dresorului acestora.

Foto: pagina oficială

Modifică Setările