Muzica

Brian May lansează un nou album cu Freddie Mercury

Brian May lansează un nou album cu Freddie Mercury

Chitaristul legendarei trupe britanice Queen pregăteşte un nou album al formaţiei, pe care vor apărea cântece inedite, interpretate de regretatul solist Freddie Mercury.

Din 1991 şi până acum, legenda Queen a continuat să trăiască graţie milioanelor de fani din întreaga lume, chiar dacă frontman-ul Freddie Mercury a părăsit această lume. Iar chitaristul Brian May, prin dedicarea pe care a arătat-o memoriei prietenului şi colaboratorului său, dar şi prin eforturile artistice de-a păstra vie muzica formaţiei Queen, a contribuit la perpetuarea acestei legende.

Recent, acesta a dezvăluit, într-un interviu acordat postului BBC, că intenţionează să lanseze noul material discografic la sfârşitul anului.

„Am descoperit câteva piese cântate de Freddie şi noi îl acompaniem, iar cântecele sunt foarte frumoase. Este o compilaţie, dar (albumul, n.r.) va conţine acest material pe care nu l-a auzit nimeni, niciodată. Cred că oamenilor le va plăcea foarte mult. Melodiile sunt din anii '80, când eram în plină ascensiune. Sunt cântece pline de emoţie şi un sunet de neuitat. (...) A trebuit să începem de la zero, deoarece nu aveam decât fragmente. Dar ştiind cum ar fi sunat melodiile, dacă le-am fi terminat, pot să mă apuc de lucru şi să dau o formă cântecelor cu ajutorul tehnologiei moderne“, a spus Brian May.

Totodată, în 2013, Brian May a anunţat că plănuieşte o „colaborare“ între Freddie Mercury şi Michael Jackson, dar nu se ştie dacă aceste cântece vor apărea pe noul album Queen, intitulat provizoriu „Queen Forever“.

Foto: WENN, pagina oficială

Modifică Setările