News

FOTO Care sunt cele mai puternice femei din lume?

FOTO Care sunt cele mai puternice femei din lume?

Revista americană “Forbes” a întocmit clasamentul anual al celor mai influente femei de pe mapamond. Numele liderei acestui top nu e tocmai o surpriză, acest titlu fiindu-i acordat pentru a patra oară consecutiv.

Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, pentru al patrulea an consecutiv şi a noua oară, în decurs de 11 ani.

Ea este urmată de preşedinta Băncii centrale americane, Janet Yellen.


Filantroapa şi femeia de afaceri americană Melinda Gates se află pe locul trei, ca anul trecut, preşedinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe poziţia a doua pe poziţia a patra.

Asta în timp ce directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, urcă două locuri, de pe locul şapte pe locul cinci.


Hillary Clinton se află pe locul şase în clasamentul din acest an, în care 18 femei, inclusiv Janet Yellen, sunt prezente prentru prima dată.

Mary Barra de la General Motors este a şaptea, iar Michelle Obama a opta.


Pe listă se află nouă şefe de stat, care reprezintă 641 de milioane de persoane, 28 de preşedinte-directoare generale şi 13 miliardare.

Cea mai tânără este, în continuare, cântăreaţa excentrică Lady Gaga, în vârstă de 28 de ani, care se află pe locul 67, iar cea mai în vârstă este Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, pe locul 35.

Cele mai puternice 100 de femei din lume (www.forbes.com/power-women) activează în domenii ca ITC, politică, afaceri, presă, financiar, în lumea spectacolului, organizaţii de caritate sau sunt miliardare. Puterea lor a fost stabilită de către Forbes în funcţie de banii, puterea mediatică, impactul şi sfera lor de influenţă.

Foto: WENN, paginile oficiale, Reuters

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările