News

FOTO Care sunt cele mai puternice femei din lume?

FOTO Care sunt cele mai puternice femei din lume?

Revista americană “Forbes” a întocmit clasamentul anual al celor mai influente femei de pe mapamond. Numele liderei acestui top nu e tocmai o surpriză, acest titlu fiindu-i acordat pentru a patra oară consecutiv.

Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, pentru al patrulea an consecutiv şi a noua oară, în decurs de 11 ani.

Ea este urmată de preşedinta Băncii centrale americane, Janet Yellen.


Filantroapa şi femeia de afaceri americană Melinda Gates se află pe locul trei, ca anul trecut, preşedinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe poziţia a doua pe poziţia a patra.

Asta în timp ce directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, urcă două locuri, de pe locul şapte pe locul cinci.


Hillary Clinton se află pe locul şase în clasamentul din acest an, în care 18 femei, inclusiv Janet Yellen, sunt prezente prentru prima dată.

Mary Barra de la General Motors este a şaptea, iar Michelle Obama a opta.


Pe listă se află nouă şefe de stat, care reprezintă 641 de milioane de persoane, 28 de preşedinte-directoare generale şi 13 miliardare.

Cea mai tânără este, în continuare, cântăreaţa excentrică Lady Gaga, în vârstă de 28 de ani, care se află pe locul 67, iar cea mai în vârstă este Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, pe locul 35.

Cele mai puternice 100 de femei din lume (www.forbes.com/power-women) activează în domenii ca ITC, politică, afaceri, presă, financiar, în lumea spectacolului, organizaţii de caritate sau sunt miliardare. Puterea lor a fost stabilită de către Forbes în funcţie de banii, puterea mediatică, impactul şi sfera lor de influenţă.

Foto: WENN, paginile oficiale, Reuters

Comentarii

Articole asemănătoare

FOTO François Hollande, primit cu mare fast la Casa Albă

News

FOTO François Hollande, primit cu mare fast la Casa Albă

Nici pe timpul vizitei întreprinse peste Ocean, acasă la Barack Obama, preşedintele francez n-a scăpat de ironii din partea presei cu privire la relaţia sa cu actriţa Julie Gayet.

Elena Cârstea răbufneşte

News

Elena Cârstea răbufneşte

După mai mulţi ani în care a stat departe de scena din România, cântăreaţa a decis să clarifice unele lucruri care au apărut despre ea în presa autohtonă. Nu de alta, dar tot se apropie sfârşitul anului, un moment al bilanţului şi al încheierii unor socoteli mai vechi.

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

TV

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

Ieri, invitata de onoare de la “Teo Show” a fost Maia, fetiţa gazdei emisiunii, care s-a descurcat excelent în faţa camerelor de filmat şi n-a ezitat să-şi pună mama în dificultate.

News

Ce-are Michelle Obama cu homosexualii?

În principiu, nimic, doar că şi-a ieşit din fire la un dineu organizat de Partidul Democrat şi a ameninţat că va pleca, după ce o activistă gay a întrerupt-o în timp ce susţinea un discurs la Washington.

Gafa doamnei Merkel

News

Gafa doamnei Merkel

A început să uite sau să nu mai vadă bine? Ori nu dă importanţă anumitor lucruri? Cert e că ieri madam Angela Merkel s-a făcut de râs în faţa preşedintelui Franţei.

News

VIDEO Prinţul Harry, oaspetele lui Michelle Obama

Mezinul Prinţului Charles e un cuceritor, chiar şi atunci când este în misiune oficială. Iar şarmul său a făcut ravagii şi ieri, la evenimentul găzduit de Prima Doamnă a Statelor Unite.

Cadouri de 40.000$ pentru Obama, de la Sarkozy

News

Cadouri de 40.000$ pentru Obama, de la Sarkozy

Fostul preşedinte francez a fost foarte generos cu omologul său american, căruia i-a oferit în valoare de peste 41.000 de dolari (echivalentul a 31.500 de euro).

News

Cât câştigă soţii Obama?

Preşedintele american şi soţia sa au câştigat mai mult de o jumătate de milion de dolari anul trecut, chiar dacă venitul lor s-a redus considerabil faţă de anul precedent.

Vezi cum arată cea mai populară fotografie a cuplului Obama

News

Vezi cum arată cea mai populară fotografie a cuplului Obama

După aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, Barack Obama a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu el şi Michelle, care a făcut înconjurul lumii.