FOTO Care sunt cele mai puternice femei din lume?

29 mai, 2014
angela1 jpeg

Revista americană “Forbes” a întocmit clasamentul anual al celor mai influente femei de pe mapamond. Numele liderei acestui top nu e tocmai o surpriză, acest titlu fiindu-i acordat pentru a patra oară consecutiv.

Revista americană “Forbes” a întocmit clasamentul anual al celor mai influente femei de pe mapamond. Numele liderei acestui top nu e tocmai o surpriză, acest titlu fiindu-i acordat pentru a patra oară consecutiv.

Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, pentru al patrulea an consecutiv şi a noua oară, în decurs de 11 ani.

image

Ea este urmată de preşedinta Băncii centrale americane, Janet Yellen.

image

Filantroapa şi femeia de afaceri americană Melinda Gates se află pe locul trei, ca anul trecut, preşedinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe poziţia a doua pe poziţia a patra.

image

Asta în timp ce directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, urcă două locuri, de pe locul şapte pe locul cinci.

image

Hillary Clinton se află pe locul şase în clasamentul din acest an, în care 18 femei, inclusiv Janet Yellen, sunt prezente prentru prima dată.

image

Mary Barra de la General Motors este a şaptea, iar Michelle Obama a opta.

image

Pe listă se află nouă şefe de stat, care reprezintă 641 de milioane de persoane, 28 de preşedinte-directoare generale şi 13 miliardare.

Cea mai tânără este, în continuare, cântăreaţa excentrică Lady Gaga, în vârstă de 28 de ani, care se află pe locul 67, iar cea mai în vârstă este Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, pe locul 35.

image

Cele mai puternice 100 de femei din lume (www.forbes.com/power-women) activează în domenii ca ITC, politică, afaceri, presă, financiar, în lumea spectacolului, organizaţii de caritate sau sunt miliardare. Puterea lor a fost stabilită de către Forbes în funcţie de banii, puterea mediatică, impactul şi sfera lor de influenţă.

image

Foto: WENN, paginile oficiale, Reuters



Recente pe Ok! Magazine

FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg
andreea marin 1024x567 1 jpg
shakira instagram jpg