News

25 de ani de Seinfeld. Ce sume fabuloase primeau actorii pentru fiecare replică rostită?

25 de ani de Seinfeld. Ce sume fabuloase primeau actorii pentru fiecare replică rostită?

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la primul episod al celui mai popular serial de comedie, “Seinfeld”, a cărui premieră a avut loc pe 31 mai 1990, au fost scoase la iveală sumele fabuloase câştigate de cei patru protagonişti ai sitcom-ului, în urma unei analize efectuate de postul american de televiziune CNBC.

Aşadar, Jerry Seinfeld, unul dintre creatorii serialului, ajunsese să câştige, în ultimul sezon al sitcom-ului, circa un milion de dolari pentru fiecare episod în parte, respectiv 13.000 de dolari pentru fiecare replică rostită. Interpreţii celorlalte trei personaje principale obţineau, în aceeaşi perioadă, câte 600.000 de dolari pe episod, fiecare.

Astfel, deoarece aveau mai puţine replici în serial, câştigul pentru fiecare dintre acestea era, în cazul unora, mai mare decât cel al lui Jerry.

Aşadar, Michael Richards (Kramer) primea 15.000 de dolari, Julia Louis-Dreyfus (Elaine Benes) obţinea 13.000 de dolari, iar Jason Alexander (George Costanza) era plătit cu „doar” 11.000 de dolari.

Pe lângă salariul obţinut pentru rolul interpretat în serial, Jerry Seinfeld mai obţinea bani şi în calitatea sa de co-creator al serialului. Potrivit presei americane, "Seinfeld" a generat încasări de peste 3 miliarde de dolari din drepturile de redifuzare la televiziune, după difuzarea ultimului episod al serialului, în 1998, din care partea actorului principal se ridică la circa 400 de milioane de dolari.

Astfel, conform analizei CNBC, veniturile totale încasate de Jerry Seinfeld pentru toate cele nouă sezoane ale serialului se ridică la cel puţin 440 de milioane de dolari.

Salariile actorilor din “Seinfeld”, unul dintre cele mai urmărite seriale din anii ’90, au fost, astfel, cele mai mari din industrie, până în anul 2002, când NBC a decis să plătească fiecare actor principal din serialul “Friends” cu câte un milion de dolari.

Foto: Getty Images

Modifică Setările