FOTO Zoli, Timea & Patricia Toth: „Taţii de fete sunt mai alintaţi“

3 iunie, 2014
zoli2 0 jpeg

Nu ai cum să nu-l placi pe Zoli din această postură caldă, de tătic iubitor. Trebuie să mărturisesc că toată imaginea aceea sobră pe care mi-o construisem greşit în legătură cu el a fost anulată imediat, atunci când l-am văzut

Nu ai cum să nu-l placi pe Zoli din această postură caldă, de tătic iubitor. Trebuie să mărturisesc că toată imaginea aceea sobră pe care mi-o construisem greşit în legătură cu el a fost anulată imediat, atunci când l-am văzut lângă fiicele lui, Timea, de patru ani, şi Patricia, de trei. Două fetiţe pline de energie, care se liniştesc, însă, imediat, dacă au în preajmă clasicul pian.

Ai nişte fetiţe foarte simpatice, zâmbăreţe şi creţe, ca să fac şi o rimă. Cum ai prezenta-o pe fiecare în parte?

Zoli Toth Timea, cea mare, este prinţesa fa­miliei, este mai delicată, pasionată de arte, în special de pictură şi balet, cântă mult, recită poezii. Patricia e un fel de Zoli mai mic. Adică, Zolika. E foarte energică, face ce vrea ea, se impune în grupul ei de prieteni şi e alintată de toată lumea.

Completează pe linia punctată: spre deosebire de taţii de băieţi, taţii de fete…

Tată de băiat încă nu sunt, dar sunt în nego­cieri cu Ioana. Ce pot să-ţi spun foarte sincer este că atunci când am aflat că vom mai avea un copil, mi-am dorit să fie tot fetiţă. Faptul că taţii sunt alintaţi de către fetele lor l-am simţit şi eu în ultima vreme şi nu pot să nu recunosc că-mi place foarte tare.

Bănuiesc că ştii mai multe decât ai fi crezut vreodată că o să afli despre păpuşi Barbie, Hello Kitty şi alte trenduri din lumea fetiţelor. Mă înşel?

Barbie nu e foarte populară la noi în casă, în schimb Kitty e vedetă. Nu ştiu a cui e afacerea asta, dar omul a nimerit-o! Nu ştiu dacă exis­tă vreun obiect care să nu poată fi branduit cu Kitty. Bine că nu au şi televizoare! Sau nu ştiu eu să aibă, de fapt… M-aş fi uitat la meciurile de fotbal la un televizor cu Hello Kitty sau cu jucători îmbrăcaţi în Hello Kitty. Sper că nu le-am dat vreo idee.

Timea şi Patricia sunt nişte fetiţe jucăuşe şi deloc timide. Aşa erai şi tu când erai mic? Sau din punctul ăsta de vedere seamănă mai mult cu soţia ta?

Cred că fetele au luat de la fiecare părinte câte ceva. Ioana este o femeie foarte sociabilă, plină de umor şi deschisă la minte. Eu am fost mai introvertit când eram mic. Pe la 10 ani am început să mai deschid gura. Dar, de atunci, am închis-o foarte rar, trebuie să mărturisesc asta.

Fetele ne-au oferit şi un mic recital la pian. Tu le-ai învăţat să cânte sau au mai avut şi alţi profesori? Am auzit ceva de bunica de la Timişoara.

Mama mea este una dintre cele mai bune, frumoase şi minunate profesoare de pian din lume. Cine a apucat să facă o oră de pian cu ea nu s-a mai lăsat de acest instrument. Timea a fost de câteva ori la Timişoara, a văzut-o cân­tând pe bunica şi a devenit interesată. După o vreme, i-am cumpărat şi eu un pian de jucărie. Urmează, în viitorul apropiat, să ne apucăm mai serios de treabă.

image

Cum arată o zi obişnuită din viaţa tăticului Zoli Toth?

Eu nu am zile obişnuite, la mine sunt zile şi zile. Zile în care studiez câte şase ore pentru noul meu proiect muzical, „Bach in Showbiz“, şi mă duc apoi la birou, zile în care stau opt ore la birou şi studiez patru ore. Zile în care sunt plecat în turneu, zile în care am câte două-trei filmări sau interviuri şi shooting-uri. În weekend-uri îmi propun să stau mai mult cu familia. Ce nu se schimbă niciodată când sunt acasă este trezitul la 7:00 dimineaţa. Dacă aş putea să mai lucrez la acest capitol, aş fi cel mai fericit.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-a primit artistul Zoli Toth de la fiicele lui?

La unul dintre concertele mele din Bucureşti, amândo­uă fetiţele au urcat pe scenă şi mi-au dat flori. După concert, Timea mi-a spus că am cântat superb.

Legat de spectacolul „Bach in ShowBiz“, reuşeşte muzica de Bach să-şi găsească locul în showbiz?

Da. „Bach in ShowBiz“ este conceptul în care marele Joha­nn Sebastian Bach este rein­terpretat într-o manieră a anilor 2020, spec­tacolul devenind astfel cel mai ritmat show multimedia din România. Compoziţiile apar­ţin lui Adrian Enescu. Proiectul acesta este un fusion din multe puncte de vedere. În primul rând, combină 20 de ani de studiu, ai mei, în muzica clasică, cu cei 15 ani de experien­tă în showbiz-ul românesc. În al doilea rând, am mixat muzica clasică cu pop, rock, jazz şi muzică de film şi am adus la un loc muzica şi imaginea pe aceeaşi scenă. Multă percuţie, vioară, violoncel, bandă magnetică şi proiecţii 3D. Sunt doar câteva din ingredientele spec­tacolului „Bach in ShowBiz“, la care vă invit pe această cale, pe 5 iunie, la Sala Radio din Bucureşti.

image

La voi în casă se ascultă muzică clasică?

Bineînţeles. Dar nu se ascultă doar muzică clasică. Ascultăm aproape orice gen de muzi­că, inclusiv muzică de petrecere. Consider că fiecare gen muzical are valorile lui şi că nu trebuie să excludem niciodată nimic şi pe ni­meni, doar pe baza unor prejudecăţi.

Cum stau Timea şi Patricia cu ritmul? Sunt fascinate şi de instrumentele de percuţie la fel de mult ca de pian?

Cu ritmul stau foarte bine şi au avut ocazia să cunoască multe instrumente de percuţie, dar după cum am spus deja, până acum nu am insistat prea mult pe studiul muzicii. Consider că toate trebuie făcute la timpul lor.

Foto: Sorin Stana. mulţumim Galeriile Noblesse, Bdul Unirii nr. 61, Sector 3, Bucureşti



Recente pe Ok! Magazine

Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJetCeline jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg