News

Zombi şi canibali, la Cluj

de admin

Dacă ajungi zilele acestea la Clujul îmbrăcat în hainele de sărbătoare ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania, vei avea parte de o surpriză. TIFF îşi ţine spectatorii treji până spre dimineaţă, cu un program pe placul fanilor genului horror

De luni până vineri (2 – 6 iunie), de la miezul nopţii, la Cinema Arta din Cluj rulează câte un film din categoria Midnight Delirium. La proiecţia din această seară, Cockneys vs. Zombies, favoritul publicului la San Sebastian Horror and Fantasy Film Festival şi Toronto After Dark Film Festival 2012, spectatorii machiaţi şi/sau costumaţi în zombi vor fi vedetele nopţii: au intrare gratuită la film şi vor fi fotografiaţi la panoul TIFF.

În aceeaşi secţiune Midnight Delirium, poţi vedea şi Asmodexia, un SF horror despre patru zile din viaţa preotului exorcist Eloy de Palma şi a nepoatei sale Alba. Misiunea lor este să-i salveze pe cei posedaţi de o infecţie a sufletului ce se răspândeşte repede, mai ales printre cei mai vulnerabili membri ai societăţii: copii, bolnavi mintal şi dependenţi de droguri. De neratat, dacă eşti un împătimit al genului, este şi Sawney: Flesh of Men, o poveste despre un jurnalist care înfruntă o întreagă familie de canibali. Iar producţia japoneză HK: Supererou interzis se anunţă un horror cu puternice accente de umor, avându-l în centru pe Kyosuke Shikijo, un licean căruia îi place să poarte lenjerie de damă, iar asta îl face să capete superputeri şi să se transforme în alterego-ul său, "Panty-Man" (foto stânga).

În imediata vecinătate a acestei categorii de filme vei regăsi secţiunea "Ochi pentru ochi", cu 12 pelicule atent selectate, în care motorul acţiunii este răzbunarea. Printre acestea: Harmony Lessons (Ursul de Argint pentru contribuţie artistică – directorul de imagine Aziz Zhambakiyev), A Touch of Sin, de Jia Zhangke (Premiul pentru scenariu la Cannes 2013), Big Bad Wolves, recomandat de Quentin Tarantino, sau Killers, un thriller psihologic indonezian adus de la Sundance.

De notat că, anul acesta, din motive de violenţă, nuditate şi limbaj, 14 dintre cele peste 200 filme din programul TIFF nu sunt recomandate minorilor. Printre acestea, desigur, şi filme din categoriile amintite mai sus:
Moebius
, regia. Kim Ki-duk (Coreea de Sud)
Străinul de pe malul lacului / L’Inconnu du lac
, regia: Alain Guiraudie (Franţa)
Dragoste după moarte / Love Eternal, regia: Brendan Muldowney (Irlanda)
Stăpânul întunericului / Sawney: Flesh on Man, regia: Ricky Wood (Scoţia)
Asmodexia
, regia: Marc Carrete (Spania)
Pe muchie de cuţit / Something Must Break, regia: Ester Martin Bergsmark (Suedia)
Nevasta poliţistului / The Police Officer's Wife, regia: Philip Gröning (Germania)
Şi acum ce? Adu-mi aminte / E Agora? Lembra-me, regia: Joaquim Pinto (Portugalia)
R 100, regia: Hitoshi Matsumoto (Japonia)
Distruşii / sickfuckpeople, regia: Juri Rechinsky (Austria-Ucraina)
Psihopaţi/ Killers, regia: Kimo Stamboel, Timo Tjahjanto (Indonezia-Japonia)
Julia, regia: Jackie Baier (Germania, Lituania)
Udă toată/ Wetlands, regia: David Wnendt (Germania)
Ferit de rele / Nothing Bad Can Happen, regia: Katrin Gebbe (Germania)

Aşadar, tot atâtea motive care să te intrige îndeajuns încât să-ţi faci bagajele pentru Cluj!

Foto: TIFF

Comentarii

Articole asemănătoare

News

Colin Farrell: "N-am mai fost cu o femeie de 4 ani!"

Fanele focosului irlandez au fost uluite de declaraţia lui atât de sinceră. Tocmai Colin n-are parte de iubirea femeilor? Tocmai unul dintre donjuanii Irlandei? Iată ce a declarat ieri actorul de 38 de ani pentru "Sunday Times"

Vedete care au divorţat de mai multe ori

News

Vedete care au divorţat de mai multe ori

Căutarea fericirii în sânul unui mariaj e şi mai complicată în lumea vedetelor. Totuşi, pe unele dintre ele asta nu le-a speriat. Din contră: le-a ambiţionat, paşind de mai multe ori pe drumul spre altar şi apoi pe cel spre tribunal până când au ajuns să viseze drumurile... Iată zece vedete care au divorţat de mai multe ori

News

Blestemul Oscarului: statueta care le-a adus divorţul!

Cât de adevărat să fie? Adesea, succesul profesional nu merge mână-n mână cu cel din viaţa personală. Iar aceste actriţe au simţit-o pe pielea lor atunci când, la puţin timp după ce au câştigat un Oscar, au rămas singure. Julianne Moore, ai grijă!

News

Licitaţie record cu obiecte din filme hollywoodiene!

Casa Bonhams din New York a scos la licitaţie o serie de obiecte din filme clasice, care au făcut istorie la Hollywood. Iar preţurile cu care s-au vândut au depăşit aşteptările. Iată ce s-a vândut cu milioane de dolari...

Ce dezvăluiri face J.Lo în autobiografia ei?

News

Ce dezvăluiri face J.Lo în autobiografia ei?

Artista tocmai şi-a lansat volumul "True Love", cu o zi înainte ca Marc Anthony să-şi anunţe logodna cu iubita lui de 26 de ani, Shannon De Lima. Şi, culmea, cartea e plină de detalii referitoarea la relaţia lui J.Lo cu Marc...

FOTO Uite cum arata Jake Gyllenhaal cu 15 kilograme mai slab!

News

FOTO Uite cum arata Jake Gyllenhaal cu 15 kilograme mai slab!

A venit şi rândul actorului de 33 de ani să treacă printr-o transformare dramatică pentru un rol, Jake urmând un regim foarte strict, doar cu salată kale şi gumă de mestecat - plus mult jogging. Rezultatul: o înfăţişare de speriat!

Razboi între Gwyneth Paltrow şi Martha Stewart

News

Razboi între Gwyneth Paltrow şi Martha Stewart

"Dacă ar fi încrezătoare în talentul ei actoricesc, n-ar mai încerca să fie Martha Stewart", a spus chiar Martha, cu referire la eforturile lui Gwyn de-a fi expertă în arta culinară. Replica lui Paltrow e cât se poate de usturătoare

News

Sandra Bullock vrea să părăsească Hollywoodul!

Sandra, care mai are case în New Orleans şi Austin (Texas) se vede nevoită să-şi părăsească locuinţa din Beverly Hills după un incident care a îngrozit-o: un fan nebun i-a spart casa chiar în timp ce ea dormea!

Melanie şi-a acoperit tatuajul cu numele fostului soţ!

News

Melanie şi-a acoperit tatuajul cu numele fostului soţ!

...sau pe cale de a deveni fostul soţ, mai exact. Vorbim, desigur, despre Antonio Banderas şi inima care încadra numele "Antonio" cât se poate de vizibil pe braţul drept al lui Melanie. Iată ce-a făcut vedeta la o săptămână şi jumătatate după anunţul divorţului!