News

VIDEO TIFF salvează depozitul de filme!

de admin

Urmăreşte acest filmuleţ fascinant despre un loc din Cluj cu totul aparte, pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania îl aduce în atenţie: marea de pelicule de film abandonate pe strada Maiakovski nr. 31-35!

Este vorba despre fostul depozit comunist al RADEF RomâniaFilm - un spaţiu acum părăsit. Cum altfel?! Ca atâtea alte lăcaşe de cultură din ţară, în special cinematografe lăsate complet în paragină într-o Românie în care se pare că se poartă exclusiv mersul la film în mall-uri. Cei de la TIFF au găsit astfel ocazia perfectă pentru a trage un semnal de alarmă, demarând cea mai amplă campanie menită să responsabilizeze publicul şi autorităţile şi să găsească soluţii pentru refacerea reţelei de cinematografe din România. Astfel, „Salvaţi Marele Ecran!”, este un apel de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme.

Campania a fost anunţată oficial la deschiderea TIFF şi urmăreşte, într-o primă etapă, transformarea acestui loc din Cluj despre care vă spuneam într-un spaţiu alternativ de cultură urbană, care va găzdui proiecţii de film şi alte evenimente culturale - cel mai probabil, un Muzeu al Cinematografiei.

Donaţiile pentru igienizarea, ecologizarea şi amenajarea Depozitului de Filme pot fi făcute pe site-ul www.we-are-here.ro/p/salvatimareleecran-cluj, dar şi în locaţiile TIFF, dacă ajungi până duminică la Cluj (Cinema Florin Piersic, Casa TIFF, Piaţa Unirii), la voluntarii campaniei. Suma necesară într-o primă fază este de 7.000 de euro.

FOTO: TIFF

Comentarii

Articole asemănătoare

FOTO/ VIDEO Alertă maximă: Adam Levine apare gol în noul său videoclip!

News

FOTO/ VIDEO Alertă maximă: Adam Levine apare gol în noul său videoclip!

Maroon 5 începe vara în forţă. Credeaţi că dacă solistul Adam Levine s-a însurat, va fi mai cuminte în clipuri de-acum încolo? Savuraţi o porţie din nou lui clip, cu un nume pe măsură: "This Summer's Gonna Hurt Like A Mother*****r"

Marin Moraru va lua premiul de excelenţă la TIFF

News

Marin Moraru va lua premiul de excelenţă la TIFF

Marin Moraru, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, cu o carieră în film şi teatru ce se întinde pe şase decenii, va fi distins cu Premiul de Excelenţă la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

Cele mai penibile selfie-uri ale vedetelor

News

Cele mai penibile selfie-uri ale vedetelor

Fie ca vor să se apropie prea mult de public şi se expun într-un moment prost, că aleg un unghi ori un cadru nefericit ori că sunt surprinse în avion de un fan înrăit care le pozează aproape cu forţa, vedetele au probabil cel puţin un selfie mai nereuşit decât tine! Care a mai şi fost postat pe reţelele de socializare! Chiar şi maestra selfie-urilor, Kim Kardashian!

Ce nume hollywoodian vine în România?

News

Ce nume hollywoodian vine în România?

El va compune muzica pentru filmul artistic de lungmetraj "Spovedanii", în regia marelui Ioan Cărmăzan, cu care de altfel americanul se va întâlni la Bucureşti, în vederea unei colaborări mai fructuoase şi mai solide între industriile de film americană şi română.

Melanie şi-a acoperit tatuajul cu numele fostului soţ!

News

Melanie şi-a acoperit tatuajul cu numele fostului soţ!

...sau pe cale de a deveni fostul soţ, mai exact. Vorbim, desigur, despre Antonio Banderas şi inima care încadra numele "Antonio" cât se poate de vizibil pe braţul drept al lui Melanie. Iată ce-a făcut vedeta la o săptămână şi jumătatate după anunţul divorţului!

News

Ce ţară a refuzat să-i acorde viza Angelinei Jolie?

Actriţa urma să participe la un eveniment, dar autorităţile i-au interzis prezenţa pe teritoriul ţării lor. Un gest surprinzător, care a deschis un conflict, Jolie pregătind în replică un mesaj video, în care critică aspru acest regim politic

News

Kanye West şi-a înfuriat iar fanii din cauza lui Kim!

Cum mult aşteptata lui nuntă cu Kim Kardasian va avea loc pe 24 mai, Kanye e foarte stresat în privinţa pregătirlor, fiind imediat poreclit de presă "groomzilla". Într-atât de disperat e viitorul mire, încât iată ce a făcut...

News

VIDEO Un nou film cu Brittany Murphy

Trebuia să fie lansat chiar înainte de moartea ei, în 2009. A fost ultimul rol pe care a apucat să-l ducă la final, iar lansarea peliculei a tot fost amânată de-atunci. Vezi aici trailerul de la "Something Wicked"...

News

Chris Evans renunţă la actorie!

O veste deloc fericită pentru admiratoarele celebrului actor în vârstă de 32 de ani. Află ce l-a determinat pe Chris, care deţine rolul principal în franciza Captain America, să anunţe că a luat această decizie radicală...