News

Simona Halep – cât costă să ajungi campioană?

Simona Halep – cât costă să ajungi campioană?

Una dintre cele mai valoroase sportive ale momentului a făcut senzaţie la Roland Garros. Însă drumul până aici a fost presărat de sacrificii, atât din partea ei, cât şi din partea familiei sale.

Simona Halep joacă tenis de la 4 ani, de pe vremea când racheta era mai mare decât ea. Pentru ea, tenisul a fost întotdeauna ca o joacă. Fratele ei, Niculae, a fost şi el jucător, însă a renunţat de timpuriu.

Până să ajungă în primele 100 tenismene din lume, greul a fost purtat de familia ei. Mama Simonei este casnică, iar tatăl are o fabrică de lactate, însă efortul financiar făcut ani de-a rândul de părinţi a fost uriaş.

Stere Halep, tatăl Simonei, povestea cu ceva ani în urma că toate cheltuielile legate de antrenamentul fiicei sale ajung la 50.000-60.000 de euro pe an, incluzând onorariul antrenorului şi biletele de avion pentru turneele internaţionale la care participă. În termeni financiari, această investiţie se amortizează abia în momentul în care sportivul reuşeşte să intre în Top 100.

„Dacă intri în primii 50, te îmbogăţeşti”, spunea Stere Halep pe vremea când Simona era abia pe locul 171.

În prezent, Simona Halep deţine locul 4 în WTA şi e a patra favorită, iar pentru performanţa de la Roland Garros a încasat aproximativ o jumătate de milion de dolari.

După finala Grand Slamului de la Paris cu Maria Şarapova, Halep a fost propulsată pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Foto: pagina oficială

Modifică Setările